Este o situatie cunoscuta pentru majoritatea femeilor. Desi nu reprezinta o problema grava, firele de par crescute sub piele iti pot cauza disconfort pe o perioada limitata. Daca apar de fiecare data cand te epilezi, pot deveni o povara constanta.
Epilarea cu aparatul de ras: 3 riscuri la care te expui daca nu o faci corect
Cum este indicat sa tratezi firele de par crescute sub piele?
1. Nu le forta sa iasa la suprafata
Unele persoane sunt ceva mai predispuse la acest fenomen. Este vorba despre cele cu parul cret sau foarte des. In cazul lor, forma naturala a firului de par il poate face pe acesta sa se onduleze si sa creasca in interior.
Fie ca ai de-a face in mod regulat sau ocazional cu firele de par crescute sub piele, vei fi tentata sa rezolvi situatia cu mainile tale. Mai exact, sa folosesti unghiile pentru a scoate cat mai repede la suprafata firul rebel.
Avantajele si dezavantajele fiecarui tip de epilare: ce am invatat din experienta mea
Dermatologii explica faptul ca acest lucru ar putea inrautati situatia. Interventia, mai ales facuta cu mainile murdare, poate duce la infectarea zonei si la dureri semnificative. De aceea, este mai intelept sa lasi firul sa iasa la suprafata in propriul sau ritm, ingrijind zona cu blandete.
2. Nu te epila cu aparatul de ras uzat sau in directia gresita
Riscul de aparitie a firelor crescute sub piele se mareste odata cu numarul de greseli pe care le faci cand te epilezi. De cele mai multe ori, firele de par problematice apar in zona bikinilor si in alte zone in care te epilezi cu lama, intr-un mod necorespunzator. Mai exact, atunci cand folosesti un aparat de ras vechi, cu lamele tocite, sau cand faci miscari in directia inversa de crestere a firului de par.
Cum puteti sa evitati durerea din timpul epilarii cu ceara?