Acest fruct contine o enzima cu efect antiinflamator, care iti prelungeste viata

1
De Cristina Tudor
11 aug. 2020

Este un fruct delicios si super sanatos. Intra in categoria alimentelor cu calorii negative si este prima optiune a celor care sunt preocupati de silueta.

Ananasul, acest fruct tropical, vine la pachet cu o doza consistenta de vitamina C, dar si vitamina B1, potasiu, mangan, plus antioxidanti si compusi miraculosi, care tin bolile la distanta.

De aceea, acest fruct are atatea beneficii uimitoare. Dar care sunt, mai exact, dupa ultimele studii in domeniu?

Ananasul este folosit in lumea intreaga ca un remediu universal, de la indigestie, pana la alergii. Acest fruct care abunda in vitamina C este bogat in fitonutrienti, care actioneaza precum medicamentele sintetice.

Ananasul este cardio-protector, imbunatateste fertilitatea si reduce inflamatiile. In plus, se gaseste usor, nu este foarte scump, se poate adapta oricarei retete si il gasim tot anul.

Ananasul isi tine super puterea in enzima denumita bromelaina. Este o enzima cu puternice efecte antiinflamatoare. Pe langa biotina, vitamina B12 si vitamina E, pentru care fructul este recunoscut, ananasul contine toate celelalte vitamine si 16 minerale, inclusiv fier, calciu, cupru, zinc, magneziu si iod. Ananasul este deosebit de bogat in beta-caroten (pro-vitamina A), vitamina C si complexul B de vitamine.

Datorita bromelainei, ananasul fluidizeaza sangele, stimuleaza circulatia sanguina, fapt pentru care putem sa-l folosim in prevenirea trombozei, aterosclerozei, in diferite boli ale inimii.

Bromelaina participa in mod activ la procesul digestiei, usurand absorbtia nutrientilor proveniti de la alimentele de natura proteica.

Bromelaina poate trece de bariera digestiva, absorbindu-se si trecand mai departe in sange, astfel ca aceasta are rol benefic si in alte parti ale organismului. Printre beneficiile aportului de bromelaina se numara si rolul sau antiinflamator, atat la nivel osteoarticular (boli inflamatorii), la nivelul sinusurilor (in cazul sinuzitei, atunci cand sinusurile sunt inflamate), cat si la nivel digestiv, in cazul unor patologii inflamatorii (colite).

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.