Cei mai sanatosi pesti pentru consum. Ce alegem din galantar pentru o dieta perfecta

1
De Cristina Tudor
23 sept. 2020

Importanta consumului de peste este incontestabila daca ne dorim o dieta echilibrata.

Medicii nutritionisti, si nu doar ei, recomanda sa mancam peste de cel putin 2 ori pe saptamana daca vrem sa avem un organsim cat mai sanatos. Pestii au niveluri scazute de grasimi saturate si colesterol, au proteine de calitate si calorii putine, dar si o gama larga de vitamine si minerale. Doar ca lucrurile sunt un pic mai complicate decat ar putea parea la prima vedere pentru ca nu toti pestii aflati in galantare au aceste calitati. Am facut o lista cu cei mai sanatosi pesti pentru consum si nutrientii care ii transforma in vedete.

Somonul

Somonul este starul pestilor cu continut ridicat de acizi grasi Omega 3, fiind unul dintre cei mai des intalniti prin galantare si la restaurante. Bogat si in proteine si antioxidanti si cu un continut ridicat de vitamina D, vitaminele B si minerale, somonul a devenit o constanta printre consumatorii de peste. Cel salbatic este si cel mai scump, dar si cel mai bogat in nutrienti. Pe de alta parte, somonul poate contine mercur, asa ca nu trebuie abuzat de el. Consumat cu masura, acesta poate reduce riscul de aparitie al bolilor de inima, combate inflamatiile, imbunatateste sistemul osos, ajuta la pastrarea sanatatii functiilor cerebrale si la pastrarea unei vederi cat mai bune.

Sardinele

Sardinele nu sunt doar foarte gustoase, dar sunt si excelente pentru o dieta sanatoasa. Bogate in acizi grasi Omega 3, proteine, vitaminele B2, B3 si D, seleniu, calciu si fosfor, sardinele pot fi o alegere inspirata pentru o masa cu aer mediteranean. Ajuta la metabolizarea grasimilor si scaderea colesterolului rau, favorizeaza functionarea buna a aparatului digestiv, imbunatatesc sanatatea oaselor si aduc aportul de iod necesar in functionarea optima a glandei tiroide.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.