Pandispanul de post este si mult mai rapid de preparat fata de fratele lui mai bogat.
Pandispan de post, cel mai simplu si mai rapid desert
Pandispanul de post este, dupa parerea mea, un pic mai simplu de preparat si mai nepretetios decat cel „de dulce”, la care trebuie sa acorzi putin mai multa atentie. Poate nu bati cum trebuie albusurile si se taie. Ideea e ca la cel de post nu prea are ce sa nu iasa bine.
Iata de ce ai nevoie pentru pandispan de post:
– o jumatate de cana de ulei (sau margarina, dar eu incerc sa o evit daca se poate)
– o cana de apa minerala
– o cana de zahar
– un praf de copt (7-10 grame)
– doua cani si jumatate de faina
– un praf de sare
– esente (dupa preferinte) sau coaja de lamaie/portocala (numai daca fructele sunt bio si coaja poate fi consumata)
Mod de preparare:
Cand vorbim despre un pandispan de post, asa cum am spus, lucrurile sunt extrem de simple. In primul rand, se amesteca ingredientele lichide. Uleiul, apa, esentele se pun la un loc si se dizolva zaharul si praful de sare in ele.Separat, amestecati faina cu praful de copt. Eu prefer sa cern faina de 2-3 ori pentru a fi mai aerata. Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet, puteti adauga faina si praful de copt. Amestecati usor si puneti faina in ploaie, cate putina.
Citeste continuarea pe Eva.ro.
Foto: Instagram/J O S E F M A R Š Á L E K