Persoanele care sufera de tensiune arteriala ridicata, tesuturi inflamate sau afectiuni ai rinichilor le folosesc pentru a trata simptomele specifice. Iata cum poti sa beneficiezi de un efect diuretic, prin alimentatie!
Excesul de fluide din organism poate influenta negativ modul in care inima functioneaza si cazua dificultati de respiratie, potrivit Medical News Today. Desi diureticele sunt de obicei prescrise de medici, sub forma de medicamente, exista alimente care pot oferi acelasi efect. Cu toate acestea, este recomandat sa ceri sfatul medicului inainte de a decide ca ai nevoie de beneficiile unui astfel de tratament. In caz contrar, te poti confrunta cu efecte adverse.
Ghimbir
Ghimbirul este adesea utilizat pentru proprietatile lui detoxifiante. De obicei, este consumat sub forma de ceai sau este adaugat in anumite bauturi. Proprietatile sale de purificare a organismului sunt reprezentate de efectul diuretic pe care il creeaza.
Patrunjel
Patrunjelul stimuleaza procesul de formare a urinei, potrivit unui studiu efectuat pe rozatoare. De asemenea, oamenii l-au utilizat pentru efectul sau diuretic timp de multi ani. Se poate consuma proaspat sau uscat pentru a obtine cele mai bune rezultate.
Cafea
Cafeina poate avea un efect diuretic de scurta durata. Cafeina se gaseste atat in cafea, cat si in alte ceaiuri, sucuri sau energizante. Cu toate acestea, organismul poate dezvolta o rezistenta la aceasta subtanta, motiv pentru care efectele diuretice nu se mai observa dupa un anumit timp.
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Unsplash.com.