Cum sa scapi de pielea uscata din zona nasului in sezonul rece: 5 metode eficiente

1
De Irina Constantin
3 dec. 2020

Iti sufli des nasul, iar pielea din jurul narilor este mai uscata ca niciodata?

Cu cat aerul se raceste si se usuca mai tare, cu atat tenul tau poate avea de suferit. Cum iarna este apogeul aerului inghetat si extrem de uscat, trebuie sa ai in vedere mai multe trucuri pentru a evita exfolierea si iritarea pielii, mai ales in zona fetei.

Daca ai deja pielea uscata in zona nasului, probabil ca ai incercat sa te hidratezi mai des sau sa folosesti un scrub, pentru a scapa de celulele moarte. Ei, bine, dermatologii spun ca nu este cea mai buna strategie.

Secretul lui Chrissy Teigen pentru un ten luminos si proaspat: „E magic! E minunat!”

Ai piele uscata in zona nasului? Iata 5 lucruri care te vor ajuta sa scapi de problema!

1. Ai grija la ingredientele prea puternice din produsele de skincare

Primul lucru pe care ar fi bine sa il faci este sa elimini ingredientele prea puternice din rutina ta de ingrijire a tenului. Daca obisnuiesti sa aplici retinol, fa o pauza pentru cateva zile sau pana cand pielea ta arata din nou normal.

De asemenea, in cazul in care folosesti acizi pentru exfoliere chimica, este indicat sa nu ii mai utilizezi la fel de des in perioada rece. Rezuma-te la o aplicare pe saptamana sau chiar mai putin, daca observi ca pielea din jurul nasului se usuca si se exfoliaza accentuat.

2. Nu exagera cu exfolierea sau hidratarea

Cand ai pielea uscata in zona nasului, esti tentata sa aplici de doua ori mai multa crema hidratanta decat de obicei. Desi hidratarea este extrem de importanta, prea multa crema poate face mai mult rau decat bine. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand crema contine agenti iritanti, precum alcool, parfum sau uleiuri esentiale.

Totodata, chiar daca vrei sa scapi de cojitele din jurul nasului, nu exfolia mecanic pielea prea des. Acest lucru poate duce la iritatii sau chiar rani in zona nasului. Foloseste un agent chimic de exfoliere, precum acidul salicilic, insa aplica-l in cantitate mica si doar o data pe saptamana!

3. Investeste intr-un umidificator

Calitatea aerului pe care il respiri are si ea un cuvant de spus in ceea ce priveste sanatatea tenului. Daca dormi intr-o camera cu o umiditate prea mica sau prea mare, risti sa ai un somn agitat si, in plus, sa ai probleme cu pielea.

De aceea, un aparat care monitorizeaza si regleaza umiditatea din camera este extrem de util in sezonul rece!

4. Poarta fular sau pulovere cu guler inalt cand iesi afara

Orice produse de skincare ai folosi, aerul rece de afara iti va usca tenul, fara doar si poate. Prin urmare, incearca sa porti mereu un fular care sa iti protejeze buzele si nasul de vant. Poti alege un fular de tip burlan, pe care sa il ridici pana la nivelul nasului, sau chiar un pulover cu guler supradimensionat.

Cele mai bune serumuri accesibile cu vitamina C pura

5. Consuma alimente cu Omega 3 si antioxidanti

Zicala „esti ceea ce mananci” are, de cele mai multe ori, dreptate. Asadar, pe perioada iernii, incearca sa consumi cat mai des grasimi sanatoase, precum uleiul de masline, avocado si nucile de diferite feluri. In plus, condimenteaza-ti alimentele cu ingrediente antiinflamatoare si antioxidante, precum matcha, turmericul si scortisoara.

Nu in ultimul rand, pentru a evita uscarea pielii din zona nasului, evita sa iti sufli nasul foarte des, in servetele aspre. Foloseste o batista sau servetele speciale pentru ten, avand grija sa nu agresezi zona narilor.

Foto: Instagram/@cindymello