„Coaching” ar putea suna ca un concept strain multora dintre noi, dar pentru a performa in viata, uneori ai nevoie de un antrenor bun. Acest lucru este valabil si pentru un CEO, un antreprenor, un business leader si asa mai departe. Asadar, ce face un life coach?
Un life coach este o persoana instruita profesional pentru a te ajuta sa-ti exploatezi la maxim potentialul si sa ajungi la rezultatele dorite.
Definitia unui life coach depinde in functie de obiectivele specifice ale fiecaruia.
Un life coach incurajeaza si consiliaza clientii intr-o varietate de probleme profesionale si personale. Life coaching este diferit de oferirea de sfaturi, consultanta, mentorat sau terapie. Vei angaja un coach pentru a primi ajutor in anumite proiecte profesionale, sau obiective personale si stari de tranzitie.
Un coach te ajuta sa te dezvolti prin analizarea situatiei curente, identificarea convingerilor limitatoare si alte potentiale provocari si obstacole cu care te confrunti. In plus, te va sfatui in conceperea unui plan de actiune personalizat pentru a te ajuta sa obtii rezultate specifice in viata ta.
Relatia dintre un client si life coach-ul sau este un parteneriat creativ care urmareste:
Identifica, clarifica si creeaza o viziune pentru ceea ce doreste clientul
Foloseste expertiza coach-ului pentru modificarea obiectivelor atunci cand este nevoie
Incurajeaza descoperirea de sine si dezvoltarea clientului
Nutreste si evoca strategii si un plan de actiune bazat pe ceea ce se potriveste cel mai bine cu obiectivele, personalitatea si viziunea clientului
Sprijinirea responsabilitatii clientilor pentru a creste productivitatea
Pareri preconcepute despre ce face un life coach
Acum ca stii definitia unui life coach si ce poate face el pentru tine, este timpul sa examinezi cateva conceptii gresite si mituri existente in ceea ce priveste acest domeniu. Iata cateva dintre cele mai frecvente:
„Oricine poate fi un life coach, iar antrenorii nu au nevoie de training”
„Coaching-ul este asemenea unei terapii fara licenta”
„Coaching-ul este pentru acele persoane care au probleme sau care nu pot reusi prin fortele proprii”
Citeste continuarea pe Life.ro.
Foto: Unsplash.com.