Tort Victoria cu lime si cocos

tort victoria cu lime si cocos
1
De Roxana Dobrita
22 dec. 2020

Acest tort clasic este cu atat mai delicios in varianta lui tropicala, cu ingrediente fresh.

Timp de pregatire: 35 de minute

Timp de gatire: in jur de 30 de minute

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 175g unt moale, la temperatura camerei (plus inca putin pentru a unge tava)
  • 175g zahar de cocos
  • 3 oua medii
  • 175g faina de grau cu autocrestere, cernuta bine inainte
  • 2 linguri pudra de cocos
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 1-2 linguri lapte de cocos
  • 100g chipsuri bio din nuca de cocos raw, pentru ornat

Pentru glazura:

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Unge usor doua tavi si tapeteaza-le cu hartie de copt.

Cu ajutorul unui mixer, bate bine untul si zaharul pana obtii o textura fina si catifelata. Adauga treptat ouale – daca te-ai grabit si ti s-a taiat aluatul, il poti repara cu o lingura de faina.

Adauga faina, pudra si fulgii de cocos si amesteca usor cu o lingura mare. Verifica consistenta aluatului lasand o bucata sa cada de pe lingura. Daca nu cade usor, mai adauga 1-2 linguri de lapte.

Toarna aluatul in cele doua tavi si da-le la cuptor pentru 25-30 de minute. Dupa ce foile de tort s-au copt, scoate-le din tavi si lasa-le sa respire cateva minute.

Intre timp, pune o cratita la foc mic spre mediu si adauga fulgii de cocos, amestecand constant, ca sa nu se lipseasca. Dupa ce s-au aurit usor, da cratita la o parte sa se raceasca.

Ia din nou mixerul si bate bine restul ingredientelor pentru glazura. Adauga o picatura sau doua de apa calduta daca mixtura ti se pare prea tare. Unge o foaie de tort, apoi pune cealalta foaie si unge-o si pe aceea complet. Presara fulgii de cocos trasi la tigaie si da tortul la frigider.

Foto: Unsplash.com