Zilnic intalnesc in sesiuni de coaching lideri cu mare responsabilitate pe umerii lor pentru rezultatele lor si ale echipelor care le conduc. Nu sunt intotdeauna in echipa de top. Responsabilitatea si presiunea nu sunt rezervate celor din boardul companiei.
Managerii isi asuma responsabilitati mari in privinta rezultatelor sau a echipelor lor, conduse acum, de cele mai multe ori de la distanta. Lucreaza frecvent 10 -11 ore pe zi, se straduiesc sa acopere lipsa contactului direct cu oamenii, stau mult mai mult in convorbiri telefonice sau intalniri online.
Cauta tot felul de metode sa-si mentina optimismul si speranta, resimt dificultatea perioadei prin care trecem, incertitudinea si toate ambiguitatile, care se adauga presiunilor acumulate din trecut. Pentru ca acolo unde este performanta, intotdeauna se munceste mult. Uneori, pe langa faptul ca incearca sa inteleaga si sa aiba mai multa claritate in privinta deciziilor lor si a relatiilor, imi marturisesc ca au probleme de somn sau resimt agitatie si preocupare care se accentueaza pe masura ce finalul de an se apropie si lucreaza la planurile pentru anul viitor.
Un an despre care nu stim mai nimic sa estimam, un an pe care il asteptam cu speranta ca efectele Covid se vor micsora si nu vor genera o criza economica suplimentara crizei sanitare. Chiar daca lucreaza in companii care se dezvolta si care au in aceasta perioada oportunitati extraordinare presiunea tot mare este. Deoarece, presiunea nu vine doar in situatii de restrangere, presiunea este asociata, in egala masura si succesului.
Avem nevoie de sanatate fizica pentru a fi in forma si a face fata. De aceasta ne preocupam, mergem la medic, facem analize si uneori amanam si neglijam pana in momentul in care ne simtim cu adevarat rau.
Ne preocupa sanatatea noastra mentala pentru ca constientizam notiunea de stres, stim ca ne face rau nu luam mereu in calcul ca 85% dintre boli sunt generate de stres. Sanatatea emotionala este inca un subiect sensibil. Poate este o mostenire a educatiei de generatii intregi. Poate este o mostenire culturala a companiilor in care, in mod traditional, zeci de ani la rand li s-a spus oamenilor sa-si lase emotiile si problemele personale la usa si sa se concentreze pe sarcini si obiective.
Citeste continuarea pe Life.ro.
Foto: Unsplash.com.