Cele mai bune carti cu tematica de Craciun din toate timpurile

1
De Teodora Tirca
22 dec. 2020

Daca ai o zi libera sau vrei doar sa te relaxezi dupa o zi incarcata de munca, o varianta ideala ar fi sa te bucuri de lectura unei carti.

Poti alege o carte preferata, o carte noua pe care doreai sa o citesti de mult timp sau orice alt gen de roman iti este pe plac. Nu ramane de facut decat setezi intensitatea luminii din camera, pentru a fi potrivita pentru citit, dar si pentru a crea atmosfera.

In cazul in care iti doresti sa te bucuri de o carte buna, care sa aiba tematica de sarbatori, mai jos vei descoperi 5 sugestii de carti cu tematica de Craciun. Acestea sunt cotate ca fiind cele mai bune carti din aceasta serie din toate timpurile. Daca, totusi, ai citit toate recomandarile de carti de mai jos, iti propunem o alta activitate cel putin la fel de palpitanta. Bucura-te de jocuri online casino Romania 2020, distreaza-te pe cinste si castiga bani pentru a te putea rasfata de sarbatori!

1. Scrisorile de Craciun ale tatalui

Prima recomandare pe care ti-o facem se numeste ”Scrisorile de Craciun ale tatalui” si este scrisa de autorul englez J. R. R. Tolkien. Carte este formata din mai multe scrisori, pe care tatal, personaj pe numele sau Tolkien le scrie copiilor sai in fiecare an de Craciun. Expeditorul scrisorilor este de cele mai multe ori, redactate din perspectiva naratorului-personaj, Tolkien, cu toate ca acestea par scrise de Mos Craciun sau de ajutoarele sale, a altor personale caracteristice, precum Elfi sau ursi polari. Cartea contine scrisorile din decursul a 20 de ani, din 1920 si pana in 1943. In scrisorile primite, Mosul relata an de an experienta de la Polul Nord si activitatile pe care le facea acesta inainte de Craciun. Carte are si pasaje inspirate de Primul Razboi Mondial si se presupune ca aceasta a fost punctul de pornire pentru seria ”Stapanul Inelelor”. Daca vrei sa te bucuri de experienta acestor povestiri incarcate de mister si aventura, poti citi cartea in format fizic sau te poti bucura de un e-book, mai ales ca variantele recent lansate au o grafica impresionanta.

2. Omul care a inventat Craciunul

Aceasta carte apartine lui Les Standiford si reprezinta un mesaj scris pentru Charles Dickens, un omagiu pentru un scriitor ce atinsese succesul si care se afla de ceva vreme intr-un con de umbra. Cartea prezinta viata lui Dickens, autorul cartii „A Christmas Carol” (Un colind de Craciun), prezentand viata persoanei, care prin talentul sau si prin maiestria de care a dat dovada, a reusit sa contureze cea mai potrivita imagine a ceea ce inseamna sarbatoarea Craciunului, a carei semnificatie se regaseste si in zilele noastre.

3. Colind de Craciun

Este una dintre cele mai cunoscute carti cu tematica de Craciun si una dintre cele mai recomandate a fi citite, deoarece aminteste de valorile pe care oamenii au inceput sa le piarda, precum bunatatea, modestia si altruismul. Charles Dickens a conturat in cartea sa un personaj care ofera un exemplu negativ de comportament. Protagonistul actiunii este un batran morocanos, ce nu mai credea de mult timp in magia Craciunului si in sentimentele nobile pe care trebuie sa le trezeasca in oameni aceasta sarbatoare. Intr-o seara, aflat aproape in agonie, este vizitat de o „fantoma a trecutului” care ii arata cat de frumoase erau sarbatorile lui in copilarie, adolescenta, dar si momentele si actiunile mai putin frumoase pe care acesta le-a facut. Cuprins de remuscari si de teama ca sfarsitul ii este aproape si ca va plati pentru fiecare fapta rea facuta, batranul decide ca a doua zi sa isi schimbe total atitudinea si sa faca numai fapte bune, sa se bucure de spiritul Craciunului.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.