Un dermatolog dezvaluie cum previne eruptiile acneice cauzate de purtarea mastii

1
De Maria Constantin
8 ian. 2021

Purtarea mastii este o masura foarte buna pentru a preveni raspandirea coronavirusului, dar aceasta poate provoca iritatii ale pielii sau acnee. Iata ce recomanda medicul!

Daca te-ai confruntat cu acnee sau iritatii ale pielii provocate de purtarea mastii de protectie, exista o veste buna. Dr. Sandra Lee, medic dermatolog cunoscut in Statele Unite sub numele Dr. Pimple Popper, are o solutia pe care o cautai.

Piele furioasa – cum previi imperfectiunile?

„Toata lumea face iritatii din cauza mastilor. Asa ca eu folosesc acest mic spray de corp cu acid salicilic. Si tot ce trebuie sa faci este sa aplici spray-ul pe masca. Doar o uzi si voila! Tocmai ti-ai facut singura o masca de protectie impotriva acneei”, a spus ea pentru Us Weekly.

Dermalogica Clear Start Breakout Clearing, 111 lei, notino.ro

Medicul a explicat ca acidul salicilic, un acid Beta-Hidrox, previne acumularea de grasime si impuritati pe care le acumulam atunci cand purtam masca. „Este bun si atunci cand porti machiaj”, a spus Lee.

3 moduri de a preveni aparitia acneei in timp ce porti masca de protectie

Specialista arata ca purtarea mastii de protectie creeaza un microclimat in zona fetei, iar folosirea spray-ului combate aparitia infectiilor. „Acidul salicilic curata porii de impuritati si poate preveni formarea punctelor negre si a cosurilor”, a explicat ea.

Kim Kardashian, obsedata de „Dr. Pimple Popper”

Cunoscută pentru videoclipurile sale online si serialul TV „Dr. Pimple Popper”, Dr. Sandra Lee a dezvaluit ca printre fanii sai se numara si o celebritate: Kim Kardashian. „Nu era pacienta mea. A condus pana la biroul meu ca sa ma salute si mi-a zis ca este obsedata de emisiunea mea. Mi-am zis: ‘O, Doamne! E o nebunie’.”

„Am multi fani printre vedete. Sunt surprinsa”, a spus Lee despre vedetele care o urmaresc. „E ceva special, totusi, pentru ca toata lumea ii stie. Si pentru ca ei sa recunoasca sau chiar sa-ti spuna ca le place ceea ce faci – mi se pare ceva nebunesc”, a continuat ea.

Foto: Instagram/@iamalinamorozova