Reteta de gnocchi din morcovi va deveni preferata ta in perioada urmatoare. Nu numai ca vei obtine un preparat special, cu o aroma unica si intensa, dar vei consuma mai putini carbohidrati, iar „pastele” tale vor fi super nutritive!
Chiar daca denumirea acestui fel de mancare pare ciudata, vei descoperi ca nu doar cartofii pot deveni gnocchi deliciosi, ci si morcovii. Dulceata acestora si culoarea lor vesela ii face perfecti pentru a fi transformati in mici galuste pline de savoare.
Poti manca gnocchi din morcovi atat cu sos de rosii, cat si cu un pesto verde din busuioc, patrunjel sau spanac. Prepara reteta de baza, apoi joaca-te cu mai multe variante de condimente, sosuri si toppinguri.
Ingrediente necesare pentru gnocchi din morcovi:
- 400 g morcovi
- 200 g ricotta
- 200 g faina alba
- Sare si piper
Cum prepari gnocchi din morcovi?
Pentru inceput, spala bine morcovii si curata-i de coaja. Taie-i pe lungime, apoi pe latime, pentru a obtine patru bucati aproximativ egale. Pune-i in tava cuptorului, pe hartie de copt, apoi presara-i cu sare si piper.
Introdu-i in cuptor la 190-200 de grade Celsius, pana cand se usuca si devin usor aurii. Vei dori ca legumele sa se usuce cat mai bine, astfel fiind necesara o cantitate mai mica de faina. Prin urmare, gnocchi din morcovi vor avea un gust mai intens.
Cand morcovii s-au copt suficient de mult, scoate-i din cuptor si lasa-i sa se raceasca timp de 15 minute. Apoi introdu-i intr-un blender si paseaza-i bine, pana cand obtii o pasta omogena. Daca nu ai la indemana un blender, poti folosi o furculita sau un strivitor de cartofi.
Pune pasta obtinuta intr-o tigaie si gateste-o la foc mic, pentru a elimina si restul de lichid ramas. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-10 minute. Lasa amestecul la racit si pregateste ricotta si faina.
Amesteca toate cele trei ingrediente intr-un bol, folosind o lingura. Cand aluatul incepe sa se formeze, foloseste-ti mainile pentru a framanta amestecul, apoi formeaza un rulou subtire. Taie bucatele egale, apoi preseaza-le pe fiecare cu o furculita.
Fierbe gnocchi din morcovi in apa cu sare, timp de 1-2 minute sau pana cand fiecare bucatica se ridica la suprafata. La final, pune gnocchi intr-o tigaie, alaturi de sos pesto, sos de rosii sau putin ulei de masline infuzat cu chili sau oregano.
Serveste preparatul cald, cu putin parmezan deasupra.
Foto: Instagram/@primo_tacoma