Trucul simplu care face ceaiul verde si mai sanatos – dovedit de un nutritionist

1
De Teodora Tirca
9 feb. 2021

Cand vine vorba despre alimente care sustin longevitatea, ceaiul de plante ocupa cu siguranta un loc pe lista.

Deanna Minich, un nutritionist functional care studiaza pigmentii din plante, este de acord: „Daca luam in considerare oamenii din diverse culturi care traiesc cel mai mult, observam ca ei beau o varietate de ceaiuri pe tot parcursul zilei”, spune ea pentru MindBodyGreen.com. Ceaiul verde primeste o mare medalie in toata povestea asta, deoarece contine catechina EGCG, care are multe beneficii antiinflamatorii.

Cu toate acestea, spune Minich, exista o modalitate prin care poti creste si mai mult beneficiile, imbunatatind catechinele si crescand doza de antioxidanti. Cea mai buna parte e ca acest truc e simplu si accesibil, si probabil deja il pui in practica.

Cum sa-ti faci ceaiul verde si mai sanatos

Simplu: stoarce un pic de lamaie in ceai. „Majoritatea oamenilor nu stiu acest lucru, dar un pic de zeama de lamaie proaspata adaugata in ceaiul verde potenteaza catechinele si le ajuta sa fie mai usor absorbite de organismul nostru”, spune Minich.

Un studiu a constatat ca ceaiul verde cu lamaie avea mai multi polifenoli decat ceaiul verde simplu. Acest lucru nu inseamna ca ceaiul verde nu are propria lista impresionanta de antioxidanti, dar atunci cand facem o comparatie, cel in care adaugi lamaie e cu siguranta mai benefic. In plus, asa cum este descris in Journal of Food Processing and Technology, continutul ridicat de acid din lamaie potenteaza antioxidantii pe care ii contine ceaiul verde, iar organismul ii va absorbi mai rapid.

5 idei pentru a-ti misca mai mult corpul atunci cand lucrezi de acasa

In plus, lamaia se mandreste deja cu propriul sau profil antioxidant, cu cantitati semnificative de vitamina C care sustine imunitatea, asa ca nu poate strica sa storci un pic de zeama in ceaiul de dimineata. Cel mai bine ar fi sa speli bine lamaia si sa adaugi si coaja, pentru ca aceasta contine compusi numiti salvestrol Q40 si limonen, despre care se stie ca au proprietati antioxidante. Coaja de lamaie poate avea de cinci pana la 10 ori mai multe vitamine decat sucul in sine.

Foto: Unsplash.com.