Paste cu dovleac copt si sos cremos de caju: Reteta vegana cu doar 10 ingrediente

1
De Irina Constantin
14 feb. 2021

Cand ai pofta de o portie de paste speciale, nimic nu poate egala aceasta reteta perfecta pentru sezonul rece.

Probabil ca ai mancat deja paste cu tot felul de sosuri si de ingrediente. Cu toate acestea, suntem aproape sigure ca nu ai mancat paste cu dovleac copt si usturoi, alaturi de un sos delicios, fin, matasos si cremos.

Daca deja ti-am captat interesul, iti mai spunem si ca aceasta reteta este 100% vegana, se prepara doar cu zece ingrediente (dintre care doua sunt sarea si piperul!) si este gata in jumatate de ora. Trebuie neaparat sa o incerci!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Jay – Everyday Food Recipes (@nourishbyjay)

Ingrediente necesare pentru paste cu dovleac copt:

  1. Jumatate de dovleac placintar mediu
  2. 200 g paste scurte (farfalle, fussili sau penne)
  3. O lingura de ulei de masline
  4. Trei catei de usturoi
  5. 30 grame de caju
  6. O lingura de drojdie inactiva
  7. 180 ml lapte vegetal
  8. 1/2 lingurita de fulgi de chili
  9. Sare, dupa gust
  10. Piper, dupa gust

Mod de preparare pentru paste cu dovleac si sos cremos:

Incepe prin a spala dovleacul si a-l taia in jumatate. Scoate semintele dintr-una dintre bucati, apoi unge-o cu ulei de masline si presara piper si sare. Curata cateii de usturoi.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si pune hartie de copt intr-o tava incapatoare. Pune dovleacul in tava, cu miezul in jos, adaugand si usturoiul sub dovleac, pentru a evita arderea acestuia. Coace totul timp de 20-30 de minute sau pana cand dovleacul este moale atunci cand il intepi cu furculita.

Cat timp dovleacul si usturoiul stau in cuptor, inmoaie cajuul in apa fierbinte. In acelasi timp, fierbe apa pentru paste. Fierbe pastele cu un minut mai putin decat este inscriptionat pe ambalaj, pentru a le pastra al dente, consistenta perfecta.

Scoate dovleacul din cuptor si lasa-l putin la racit, cat timp pui in blender laptele vegetal, usturoiul copt, cajuul, fulgii de chili, drojdia inactiva, sare si piper. Mixeaza pana cand obtii un sos cremos.

Inlatura coaja dovleacului si taie-l in cubulete mici. Strecoara si pastele atunci cand sunt gata.

In continuare, pune sosul de caju intr-o tigaie, adauga dovleacul, apoi pastele. Amesteca bine, pentru ca toate aromele sa se intrepatrunda. Lasa tigaia la foc mic, timp de aproximativ 5 minute.

Pune pastele in doua farfurii, apoi mai adauga drojdie inactiva, daca doresti. Serveste pastele calde si bucura-te de aromele intense!

Foto: Instagram/@nourishbyjay