Sunt indragostita de avocado de ceva vreme, iar toastul de avocado si ou posat a devenit unul dintre favoritele mele pentru micul dejun. Dar imi place si sa experimentez cu arome noi, iar astazi o sa impartasesc cu voi 6 idei de toppinguri.
Avem ca baza avocado zdrobit cu furculita si asezonat cu sare si suc de lamaie.
Ingrediente: paine fara gluten, avocado, suc de lamaie, sare si piper, ou fiert sau posat, branza de capra si feta, rucola, fasole rosie, rosii, coriandru, turmeric, boabe de naut, ceapa rosie, busuioc proaspat, cacao, sirop de artar, zmeura.
Mod de preparare:
- Pune peste crema de avocado un ou fiert sau posat. Unul dintre cele mai rapide si simple retete pentru micul dejun.
- Pune peste toastul pregatit o mana de rucola, branza de capra sfaramata si stropeste cu putina lamaie.
- Peste clasicul avocado toast pune fasole rosie, rosii taiate cubulete, coriandru tocat si asezoneaza cu sare si piper. Fasolea rosie contine proteine, iar restul ingredientelor ii dau o aroma exotica.
- Adauga in crema de avocado putin turmeric (sau curry), intinde pe paine si decoreaza cu boabe fierte de naut, ceapa rosie tocata si coriandru. Cred ca este unul dintre cele mai creative avocado toast.
- Pentru o aroma mediteraneana, pune peste avocado boabe fierte de naut, rosii, branza feta si busuioc proaspat tocat.
- Amesteca o lingura de cacao si 1 lingura de sirop de artar cu piureul de avocado, decoreaza cu zmeura sau alte fructe proaspete. Este atat de delicios, aproape ca o budinca de ciocolata.
Sper ca o sa incercati cateva dintre aceste retete distractive de avocado toast!
Foto: Marius Dragne