In timp ce samanta in sine este invelita intr-o coaja dungata alb-negru, semintele sunt albe si au o textura frageda. Cunoscute pentru aroma distincta de nuci si valoarea nutritiva ridicata, puteti manca semintele crude, prajite sau incorporate in alte feluri de mancare.
Beneficii pentru sanatate
Studiile leaga consumul de seminte de floarea-soarelui de o serie de beneficii pentru sanatate, inclusiv scaderea riscului de a dezvolta boli precum hipertensiunea arteriala sau bolile de inima. De asemenea, contin substante nutritive care va pot sustine sistemul imunitar si va pot creste nivelul de energie.
Iata cateva dintre beneficiile pentru sanatate ale semintelor de floarea soarelui:
Reducerea inflamatiei
Pentru cei cu inflamatie pe termen scurt sau cronica, semintele pot oferi beneficii antiinflamatorii. Semintele de floarea-soarelui contin vitamina E, flavonoide si alti compusi vegetali care pot reduce inflamatia.
Un studiu a constatat ca consumul de seminte de floarea-soarelui si alte seminte de cinci ori sau mai mult in fiecare saptamana a dus la niveluri mai mici de inflamatie, ceea ce a scazut si factorii de risc pentru mai multe boli cronice.
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Unsplash.com.