Acestea se dezvolta ca urmare a stilului de viata nesanatos si a obiceiurilor distructive. Tratamentul poate fi diferit in functie de persoana si severitatea bolii, insa medicii recomanda, de cele mai multe ori, ca dieta sa contina mai multe alimente sarace in sodiu.
Studiile arata ca oamenii consuma de doua ori mai multa sare decat doza recomandata de OMS. In mod ideal, catitatea consumata zilnic ar trebui sa fie de 5 grame de sare sau 2 grame de sodiu. Produsele intens procesate sunt principala sursa de sodiu, explica Doza de Sanatate.
Alimentele sarace in sodiu te ajuta sa ai o inima sanatoasa
Alimentele sarace in sodiu sunt, de obicei, produsele naturale. Cele procesate contin o cantitate excesiva de sare si sunt primele alimente pe care ar trebui sa le eviti daca te confrunti cu afectiuni cardiovasculare.
Cerealele integrale
Unele organizatii din domeniul sanatatii au clasificat orezul brun, fulgii de ovaz si quinoa drept produse care furnizeaza mai putin de 5% din aportul zilnic recomandat de sodiu. Leguminoasele, cum ar fi fasolea, mazarea si lintea sunt si ele alimente sarace in sodiu.
Almeida a subliniat faptul ca fibrele solubile pot reduce colesterolul rau sau LDL, care infunda arterele. Ovazul, quinoa, orzul si porumbul contin o cantitate mare de fibre. In acest sens, Pereira subliniaza faptul ca cresterea consumului de fibre la 10 grame pe zi poate reduce riscul bolilor de inima.
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Unsplash.com.