Aproape toate felurile de mancare sunt preparate cu rosii tocate sau curatate, care nu numai ca adauga o culoare rosu aprins meselor, dar aduc si o multime de proprietati nutritive.
Un alt mod obisnuit de a consuma rosiile este prin suc. Fie ca este vorba de suc de rosii pur, de suc de legume amestecat sau chiar de supa, sucul de rosii ii confera aroma incantatoare si acidulata oricarei bauturi in care este amestecat.
Acum, exista un alt motiv pentru a savura un pahar de suc de rosii. Un nou studiu, publicat in revista Food Science and Nutrition, a sustinut ca sucul de rosii nesarat poate ajuta la cresterea sanatatii inimii prin reducerea riscului de boli legate de inima.
Rezultatele studiului sugereaza ca sucul de rosii nesarat joaca un rol important in suprimarea hipertensiunii arteriale si a nivelului de colesterol la adulti, deoarece acestea sunt mai predispuse la probleme legate de inima.
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Unsplash.com.