Cel mai verde sos pentru paste, plin de antioxidanti, grasimi sanatoase si arome bogate

1
De Irina Constantin
12 apr. 2021

Astazi iti propunem, pentru pranz, o portie gustoasa si satioasa de paste, dar cu un sos plin de verdeturi sanatoase. Doar viata este despre echilibru, nu-i asa?

Cand te gandesti la paste, probabil ca iti vin in minte retete calorice, precum Carbonara, Bolognese sau AOP. Totusi, nu spune nimeni ca fainoasele nu pot fi combinate si cu sosuri light. Acest sos verde pentru paste nu numai ca este usor si prietenos cu silueta, dar este si foarte sanatos.

Vorbim despre un sos cremos si aromat, imbogatit cu frunze verzi pline de antioxidanti, vitamine si minerale. Se prepara usor cu ajutorul unui blender si suntem sigure ca ai deja ingredientele in frigider!

Reteta de sos verde pentru paste delicioase si sanatoase

Ingrediente:
  • Un avocado copt
  • 30 g frunze de kale
  • 30 g patrunjel
  • 30 g baby spanac
  • 10 g coriandru
  • 3 catei de usturoi
  • 150 ml lapte vegetal
  • 2 lingurite drojdie inactiva
  • O lingurita de oregano uscat
  • Sucul de la jumatate de lamaie
  • Sare si piper, dupa gust
Cum se prepara:

Pentru inceput, spala toate verdeturile si lasa-le la scurs pentru jumatate de ora, intr-o sita. Intre timp, pune pe aragaz o oala cu apa pentru paste, curata usturoiul, scoate miezul de avocado si stoarce sucul unei lamai.

Paste cu feta si rosii la cuptor: Reteta devenita virala pe TikTok

Cand apa fierbe, pune pastele in oala, apoi adauga si frunzele de kale. Lasa-le in apa clocotita timp de 2-3 minute, apoi transfera-le in vasul unui blender. Peste ele, adauga toate celelalte ingrediente si mixeaza pana cand obtii un mix omogen.

Incinge o tigaie, adauga o lingurita de ulei de masline, apoi sosul verde proaspat mixat. Lasa-l sa se incalzeasca, amestecand constant. Cand pastele sunt fierte, adauga-le si pe ele in tigaie si mai tine totul la foc mic timp de cateva minute. Serveste pastele calde, cu putin parmezan proaspat razuit deasupra!

P.S.: Acest sos cremos si consistent se potriveste cel mai bine cu paste scurte, precum penne sau fussili. Il poti manca si alaturi de paste fara gluten, din naut sau alte legume. Vei obtine acelasi gust delicios de fiecare data!

Foto: Instagram/@veggie_intervention