Moringa, 15 beneficii incredibile pentru sanatate ale acestei plante minune

1
De Cristina Tudor
27 apr. 2021

Datorita popularitatatii de care se bucura aceasta planta exotica, din ce in ce mai multi oameni fac cercetari si se intreaba: „Ar trebui sa adaug moringa in dieta mea de zi cu zi?”.

Ce este Moringa, „Arborele minune”

Moringa este un copac originar din poalele Muntilor Himalaya din nordul Indiei. Cunoscut in mod colocvial sub numele de copac hrean, copac de legume, copac cu tobe si chiar „copacul care nu moare niciodata”, Moringa este o specie mica din Asia Centrala mult apreciata in medicina ayurvedica pentru proprietatile sale medicinale.

Astazi exista 13 soiuri de copac moringa, dar o specie (Moringa Oleifera) este de departe cea mai comuna. Moringa poate creste si in zonele tropicale si subtropicale din intreaga lume si incepe sa fie cultivata in toata Africa si America de Sud.

Acest copac cu crestere rapida este, de asemenea, cunoscut sub numele de „Arborele minune” pentru toate beneficiile pentru sanatate si nutritie pe care le ofera ca unul dintre cele mai concentrate superalimente de pe planeta.

Frunzele, semintele, uleiul si florile sunt toate comestibile, in timp ce scoarta, radacina si uleiul au si utilizari medicinale. De jur imprejur, acest copac inflorit este o putere de vitamine, minerale, antioxidanti si proteine.

Moringa, 15 beneficii ale acestei plante minune

1. Bogata in nutrienti

Frunzele simple si mici ale acestui copac au de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele, de 4 ori calciul laptelui, de 4 ori vitamina A morcovilor, de 2 ori proteina iaurtului si de 3 ori potasiul bananelor. De asemenea, sunt bogate in fier, zinc si vitamine din grupul B. Moringa contine 90 de nutrienti care beneficiaza organismul.

2. Nivele superioare de energie

Cantitatea bogata de vitamine si minerale hraneste celulele si duce la o crestere a productiei de energie. Vitaminele B sunt deosebit de bune pentru a ajuta la nivelurile de energie. Vitaminele B si aminoacizii esentiali precum triptofanul ajuta la mentinerea bunastarii emotionale, la combaterea depresiei si la limitarea anxietatii.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.