Intr-o lume in care totul se misca parca cu viteza luminii, in care suntem tot mai angrenati, de multe ori simtim ca nu mai avem timp nici sa respiram, daramite sa dormim.
In ciuda multor decenii de cercetare, inca nu suntem pe deplin constienti despre motivele pentru care corpul nostru are nevoie de somn. Cu toate acestea, daca nu dormim cele 8 ore recomandate pe noapte, stim sigur ca impactul asupra sanatatii noastre poate fi devastator.
De ce nu dormim si cum sa facem sa nu mai suferim din aceasta cauza? Pentru aceste intrebari putem cauta raspunsuri la specialisti, cum ar fi psihologul. Insa avem nevoie de o motivatie foarte buna pentru a apela la unul, asa ca am cautat care sunt efectele pe termen lung ale insomniei. Iata o lista cu posibile 10 afectiuni ce pot degenera din lipsa somnului si personal consider ca fiecare dintre ele ar trebui sa ne puna pe ganduri.
Efectele pe termen lung ale insomniei: Hipertensiunea
Un somn mai scurt de 5-6 ore pe noapte a fost relationat de catre specialisti cu un risc crescut de hipertensiune. Deoarece somnul ne ajuta corpul sa regleze hormonii care provoaca stresul, lipsa de odihna poate amplifica efectele stresului asupra organismului. Privarea de somn pe termen lung a fost asociata cu cresterea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac si a inflamatiei la nivel circulator. Toate acestea provoaca o tensiune inutila pe inima.
Efectele pe termen lung ale insomniei: Infarct si accident vascular cerebral
Deficitul de somn cauzeaza o mare varietate de probleme cardiovasculare fatale, cum ar fi atacurile de cord si accidentul vascular cerebral.
Citeste continuarea pe Life.ro.
Foto: Shutterstock.com.