Iar asta se face cu exercitiu continuu, prin invatare continua si evolutie. Poti invata citind direct despre ceea ce te pasioneaza, dar poti invata si uitandu-te la altii, la ceea ce au facut ei si cum si-au directionat ei vietile. Tocmai de aceea am intocmit un top cu carti de dezvoltare personala care iti vor fi de mare ajutor daca esti in cautarea unor solutii ca sa iti imbunatatesti anumite aspecte din viata.
Incepe cu De ce, Simon Sinek
Cartea lui Simon Sinek este genul de scriere menita sa te scoata din zona de confort si sa te scuture putin, mai ales cand vine vorba de ceea ce face diferenta intre o companie de succes si una mediocra. Cu o experienta vasta in marketing si cu pregatire in antropologie, scriitorul reuseste sa arate ca oamenii nu cumpara „ce faci”, ci „de ce o faci.” Este vorba de scopul si valorile companiei pe care o conduci, dar mai presus de business-uri, Sinek explica cum oamenii care pot raspunde la intrebarea „De ce fac ceea ce fac” se vor bucura de mai mult succes decat ceilalti. Si desi poate parea o carte adresata antreprenorilor, in fapt este potrivita pentru orice tip de lider si orice om care vrea sa descopere ce anume il motiveaza, care este scopul lui in viata si sa descopere sensul lor pe pamant.
Cei care conduc cu adevarat sunt capabili sa-si faca adepti, care actioneaza nu fiindca sunt obligati, ci fiindca sunt inspirati.
Secretele succesului, Dale Carnegie
Cu peste 15 milioane de exemplare vandute de la lansarea ei, in 1936, cartea lui Carnegie este una dintre cele mai bine vandute carti de dezvoltare personala. Regasesti in ea indicatii care au trecut deja testul timpului si care sunt la fel de relevante si acum, la aproape un secol de cand a fost publicat primul exemplar. Principiile exprimate de Dale Carnegie in aceasta carte te ajuta sa-ti atingi potentialul fara a face compromisuri. Te invata cum sa devii un interlocutor agreabil, cand sa te retragi dintr-o disputa, cum si de ce sa faci complimente dezinteresate, importanta zambetului, strategii de autopromovare, dar si felul in care puteti prezenta critici fara sa jigniti sau sa creati resentimente in randul celorlalti.
Critica este inutila pentru ca plaseaza persoana pe o pozitie defensiva si o determina, de obicei, sa se justifice. Critica este periculoasa deoarece raneste mandria pretioasa a unei persoane, ii diminueaza simtamantul stimei de sine si starneste resentimente.
Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace, Stephen Covey
Cartea scrisa de Covey este considerata cea mai influenta carte a secolului XX din domeniul afacerilor, dar este si una dintre cele mai bune de dezvoltare personala, fiind buna de citit de oricine, fie ca vrea sau nu sa devina vreodata antreprenor. Ghidul prezentat aici sub forma a 7 deprinderi pentru eficacitate este important de cunoscut si urmat fie ca vrei sa atingi succesul in afaceri, societate sau viata de familie. Te ajuta sa-ti cresti capacitatea de munca in echipa, sa inveti sa comunici si sa colaborezi, sa iti extinzi felul in care gandesti si sa rezolvi problemele intr-un mod cat mai eficient.
Inainte de a incepe sa te cateri pe scara succesului, asigura-te mai intai ca ai proptit-o de cladirea care trebuie.
Citeste continuarea pe Life.ro.
Foto: Unsplash.com.