Iubitorii de avocado pot aprecia oricand un guacamole bun, dar chiar si ei simt nevoia, din cand in cand, de ceva diferit. In aceste situatii, reteta de guacamole cu mango si chili vine in ajutor!
Cele doua ingrediente se completeaza perfect unul pe celalalt. Mango-ul tropical si dulce pune in valoare gustul picant si intens al ardeiului iute. Baza de guacamole fin, din avocado proaspat, este ideala pentru acest dans al aromelor intense. Daca nu ne crezi pe cuvant, te invitam sa incerci!
Reteta de guacamole cu mango si chili
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- un avocado mare (sau doi mai mici)
- jumatate de mango bine copt
- o lingurita de fulgi de chili
- 2 lingurite zeama de lime
- sare si piper negru, dupa gust
Cum se prepara guacamole cu mango si chili?
Probabil ca stii deja cum se prepara un guacamole clasic. Taie avocado in jumatati, scoate samburele, apoi scoate miezul cu ajutorul unei linguri si pune-l intr-un bol. Paseaza fructul de avocado cu o furculita, pana cand obtii o textura pe gustul tau. Poti lasa cateva bucatele intregi, pentru un avocado cu textura chunky, sau chiar poti da avocado prin blender, pentru cel mai fin guacamole.
Cheia acestui preparat este sa folosesti un mango bine copt, cu gust intens, dulce si proaspat. Taie jumatatea de mango in cubulete mici si adauga fructul peste avocado. Tot acum poti adauga si zeama de lime, fulgii de chili, sarea si piperul.
File de peste cu legume la tava, reteta fara gluten si cu doza dubla de omega-3
Daca nu mananci foarte picant de obicei, iti recomandam sa adaugi fulgii de chili treptat, gustand si ajustand aromele pe parcurs. Serveste guacamole cu mango si chili cu crackers, pe o felie de paine cu maia sau intr-un buddha bowl plin cu legume si leguminoase.
P.S.: Daca iti astepti prietenele la un brunch, include si aceasta reteta pe lista. Cu siguranta, toata lumea va ramane surprinsa in cel mai placut mod!
Foto: Unsplash.com