Pizza margherita cu mozzarella fresca (simpla sau de bivolita) sau cu burrata, frunze proaspete de busuioc, rosii cherry si stropita la final cu ulei de masline extravirgin este un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Ca sa faci aluatul fara gluten poti sa inlocuiesti faina alba de grau cu cea integrala din orez.
Pentru ca multe retete de aluat fara gluten necesita de regula amidon de porumb sau tapioca, este recomandat sa le inlocuiesti cu amidonul/faina de arorut, care se digera mai usor.
Ingrediente pentru pizza margherita fara gluten:
353 ml de apa calda
1 lingurita cu zahar de cocos
1 pachet de drojdie uscata
300 de grame de faina integrala de orez
120 de grame de amidon pudra arrowroot
1 lingura cu tarate de psyllium
1 lingurita cu sare de mare
2 linguri cu ulei de masline extravirgin
Mozzarella fresca
Rosii cherry
Pasta de rosii
Busuioc proaspat
Ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade Celsius.
Apa calda se amesteca cu zaharul pana se dizolva, dupa care se adauga drojdia, uleiul de masline si se lasa cateva minute.
Faina se amesteca cu pudra de arorut, taratele de psyllium si sarea, dupa care se toarna amestecul lichid cu drojdie.
Se amesteca cu o lingura de lemn pana se formeaza aluatul, dupa care se acopera cu prosop si se lasa la dospit 30 de minute.
Dupa ce a dospit, se imparte aluatul in doua, iar daca nu-l folosesti pe tot, il poti pastra in folie alimentara la congelator.
Se intinde aluatul cu degetele pe o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pe al treilea rand de jos in sus. Se lasa 10-15 minute pana cand se rumeneste, dupa care se scoate si se adauga pasta de rosii, rosii cherry si mozzarella.
Se introduce din nou la cuptor pana cand se topeste branza si se orneaza la final cu busuioc proaspat si ulei de masline extravirgin.
Foto: Shutterstock.com