Sindromul impostorului se poate manifesta subtil in viata amoroasa. Cu toate acestea, atunci cand el apare, iti poate strica foarte usor chiar si cele mai frumoase momente.
Daca nu esti sigura ca il traiesti, dar totusi esti curioasa, lucrurile de mai jos te vor ajuta sa iti dai seama daca sindromul impostorului se strecoara in relatia pe care o ai sau in relatiile pe care incerci sa le cultivi.
5 semne clare ca sindromul impostorului se manifesta in relatiile tale amoroase
1. Pui mereu la indoiala intentiile bune ale celuilalt
Vorbiti de ceva vreme prin mesaje, iar acum te-a invitat la o intalnire oficiala. Sunteti impreuna de mai mult timp, iar acum te-a intrebat daca vrei sa va mutati impreuna. Sau, mai mult, ai fost ceruta in casatorie!
Toate aceste momente te entuziasmeaza initial, dar apoi anxietatea inlocuieste fericirea. Incep sa apara ganduri precum „daca urmareste altceva, de fapt?” sau „suna prea bine ca sa fie adevarat”. Iata cateva prime semne ca ai de-a face cu sindromul impostorului pe latura sentimentala.
2. Iti pui la indoiala importanta si valoarea in relatie
Ati trecut de primul stadiu al relatiei, iar acum te-a invitat la o iesire cu prietenii sau cu familia lui. In loc sa fii bucuroasa si sa te pregatesti cu entuziasm, in capul tau incep sa circule ganduri anxioase.
De exemplu, poate ca te intrebi daca nu cumva doar i s-a parut ca te place, cand de fapt, in realitate, nu o sa te ridici la asteptarile sale sau ale cunoscutilor sai. Daca apropiatii sai nu te vor considera suficient de buna pentru el? Daca ii vor spune ca nu esti destul de…?
3. Ai o nevoie constanta de reasigurare
O persoana care are nevoie constanta sa auda „te iubesc” sau alte declaratii verbale s-ar putea sa aiba, cel mai probabil, un anumit limbaj al iubirii.
Cu toate acestea, daca devii nelinistita cand nu ti s-a spus ceva din registrul acesta in ultimele 24 de ore, s-ar putea sa fie vorba despre sindromul impostorului, care iti transmite ca partenerul nu mai tine la tine, ca nu mai esti destul de draguta, de atragatoare sau de interesanta. Nu il asculta; identifica-l si reaminteste-ti ca esti suficienta exact asa cum esti!
4. Iti schimbi comportamentul din teama de a nu fi pe placul celuilalt
Ai o zi proasta sau, din contra, esti plina de energie si nu iti poti stapani entuziasmul. Cu toate acestea, iti diminuezi starile si reactiile, de frica sa nu fii judecata de partener.
Adesea, sindromul impostorului apare si sub aceasta forma, facandu-te sa crezi ca nu ai voie sa te exprimi exact asa cum simti; trebuie sa te adaptezi tot timpul la celalalt. Nimic mai gresit!
5. Esti preocupata constant de felul in care relatia ta se vede din exterior
Nu numai ca te indoiesti de tine in relatia ta, ci incepi sa fii extrem de atenta si la felul in care cei din exterior te percep pe tine in relatie cu partenerul. Te temi ca alte persoane ar putea gandi ca nu esti suficient de frumoasa, de inteligenta, de amuzanta sau de draguta pentru el.
In mod evident, aceasta nu este realitatea, ci doar un sindrom al impostorului deosebit de subtil.
Foto: Unsplash.com