Pielea din jurul ochilor este subtire si delicata, de aceea are nevoie de ingrijire speciala. Acest lucru inseamna ca trebuie sa folosesti produsele adecvate, sa eviti frecarea, apasarea si intinderea pielii. Tocmai pentru ca este atat de sensibila, te poti confrunta cu probleme precum cearcane, pungi sub ochi sau piele uscata.
De fapt, pungile de sub ochi sunt una dintre problemele comune pentru care pacientii merg la medicul dermatolog, potrivit medicului Kathleen S. Viscusi, citat de whowhatwear.co.uk. Dar tratarea pungilor de sub ochi este mai complicata decat ne imaginam. Nu exista o solutie care se potriveste tuturor pentru ca motivul din cauza caruia apar nu este acelasi in cazul tuturor.
De ce apar pungile sub ochi?
Pungile sub ochi sau retentia de fluide in exces in zona periorbitala pot fi cauzate de schimbari in stilul de viata de zi cu zi. Unii factori sunt alergiile de sezon, alimentatia bogata in sare, consumul in exces de alcool, plansul sau somn insuficient, spune medicul.
Trebuie mentionat ca exista o diferenta intre ochii umflati si pungile de sub ochi, care sunt accentuate pe masura ce inaintam in varsta. Varsta de la care te confrunti cu pungile de sub ochi si gravitatea acestei probleme este influentata de mostenirea genetica, dar poate fi si un semn al unor afectiuni precum tulburari ale glandei tiroide sau inflamatie.
„Este important sa mergi la medicul tau dermatolog pentru a afla care este cauza in cazul taul. In cazul celor mai multi pacienti, pungile de sub ochi sunt provocate de inaintarea in varsta si de schimbarile cauzate de gravitatie asupra anatomiei fetei. Slabirea structurii de suport oferita de muschi, oase si ligamente provoaca protruzia ‘pernutelor de grasime’ aflate sub ochi. Aceste schimbari, in asociere cu degradarea pielii din cauza expunerii la soare, reducerea colagenului, hidratarii si fermitatii pielii din cauza varstei duc la dezvoltarea pungilor de sub ochi, a ridurilor si liniilor fine”, spune medicul.
Citeste continuarea pe Eva.ro.
Foto: Shutterstock.com.