Ce zici de o portie mare de nuci caramelizate, cu mirosuri imbietoare de scortisoara, cuisoare si alte condimente de sezon? Se prepara extrem de repede, ai nevoie de doar cateva ingrediente, iar la final nu va trebui sa speli decat un singur obiect: tava cuptorului, care si ea a fost acoperita cu hartie de copt. Simplu!
Iata cea mai rapida reteta de nuci caramelizate, perfecta pentru Craciun!
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 100 g nuci pecan
- 120 g nuci romanesti
- 20 g ulei de cocos topit
- 25 g zahar de cocos
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 varf de cutit pudra de cuisoare
- 1 varf de cutit piper cayenne
- un praf de sare
- 30 ml sirop de artar sau de agave
Cum prepari nuci caramelizate:
La inceput, preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Pregateste tava cuptorului si acoper-o cu hartie speciala pentru copt sau o plansa de silicon rezistenta la temperaturi mari.
Curata bine toate nucile, asigura-te ca nu mai au bucatele de coaja, apoi varsa-le in tava. Presara-le cu scortisoara, zahar de cocos, cuisoare, piper si sare. Amesteca bine cu mainile, apoi adauga si uleiul de cocos si jumatate din cantitatea de sirop. Amesteca din nou, cu mainile cu sau o spatula, pentru a imbraca bine nucile in topping.
Fursecuri simple cu gem de gutui, cel mai rapid desert pentru masa festiva de Craciun
Lasa totul la cuptor pentru 12-15 minute. Aromele dulci vor invada intreaga bucatarie, iar atunci vei sti ca nucile caramelizate sunt aproape gata.
Opreste focul, adauga si restul de sirop de artar sau de agave si amesteca cu atentie, cu o spatula din silicon. Poti manca nucile caldute sau le poti lasa sa se raceasca total. Pe masura ce se vor raci, vor deveni din ce in ce mai crocante.
Daca nu le vei consuma imediat, tine-le in recipiente inchise ermetic, precum caserolele din sticla sau borcanele. Presara nucile in porridge, deasupra unui smoothie bowl sau mananca-le, pur si simplu, cand ai pofta de o gustare festiva si dulce.
Foto: Instagram/@foodie__bea