Uneori, fericirea chiar poate fi o alegere. Exista o multime de contexte in care poti alege sa reactionezi intr-un anumit fel, pentru a evita suferinta, dezamagirea, conflictul, situatiile complicate si dureroase. Totusi, este oare de dorit sa faci asta de fiecare data?
Multe persoane spun ca da; daca poti sa fii fericit, de ce ai fi altfel? Ei, bine, psihologii te sfatuiesc contrariul. Uneori, este indicat sa renunti la fericire, in favoarea evolutiei personale. Iata cum si de ce!
Ce pierzi daca alegi mereu fericirea? Iata cateva contexte care iti vor da de gandit!
Daca alegi mereu fericirea in detrimentul disconfortului, nu vei creste niciodata
Foarte multe persoane aleg sa ramana fericite si comode, in loc sa se puna in situatii dificile. Acest lucru poate fi benefic in anumite perioade ale vietii, insa nu intotdeauna.
Daca nu te vei impinge niciodata sa te autodepasesti, nu vei reusi sa cresti si sa inveti lucruri noi. De cele mai multe ori, cresterea presupune macar un grad mic de disconfort. Asadar, nu te teme de acest lucru!
Simti ca relatiile iti rapesc libertatea si te „sufoca”? Iata care e explicatia!
Daca alegi mereu fericirea in detrimentul discutiilor incomode, relatiile tale nu vor evolua deloc
Fara indoiala, si tu ai evitat, la un moment dat, o discutie inconfortabila cu cineva, de dragul „pastrarii” relatiei. Te-ai mintit ca „lasi de la tine” de aceasta data, pentru ca nu vrei sa pornesti o cearta. Totusi, situatia s-a repetat de mai multe ori, iar tu ai inceput sa capeti un gust amar in ceea ce priveste prietenia sau relatia respectiva.
Un mic reminder pentru tine: uneori, relatiile au nevoie de conflicte pentru a evolua si pentru a deveni din ce in ce mai puternice. Fericirea permanenta nu inseamna ca totul este in regula; dimpotriva, acolo se pot ascunde multe frustrari!
Daca alegi mereu sa fii fericita in loc sa te plangi, nu vei sti niciodata care iti sunt neajunsurile
La acest capitol, vorbim deseori despre pozitivitatea toxica. Ti se spune sa fii recunoscatoare si fericita, ceea ce nu este deloc gresit, ba din contra. Totusi, se incurajeaza ideea de a nu te plange niciodata. Altfel spus, sa nu iti constientizezi si sa nu iti exprimi niciodata nemultumirile.
Intrebarea care se pune este: cum stii ce poti imbunatati in viata ta daca nu iti recunosti niciodata neajunsurile? Este aproape imposibil, asa ca nu ezita sa accepti momentele de frustrare si sa iti exprimi nevoile. Doar din acest punct vei putea sa iti indeplinesti dorintele si sa ai o viata plina de abundenta!
Daca alegi mereu fericirea in locul furiei, nu vei reusi niciodata sa te reprezinti si sa iti faci dreptate
Stii acele persoane care spun ca pacea si linistea le caracterizeaza? Ele nu se enerveaza niciodata, se supara foarte greu si prefera sa evite conflictul pe cat de mult posibil.
Ei, bine, o astfel de atitudine poate duce, in timp, la foarte putina incredere in sine. Daca vei nega furia si o vei acoperi cu fericire falsa, vei stoca foarte multe emotii captive si nu vei reusi niciodata sa iti faci dreptate. Iar uneori, acest lucru este necesar!
Foto: depositphotos.com