2 reguli de aur pentru curatarea tenului la dus, explicate de un medic dermatolog

1
De Cosmescu Elisabeta
17 mai 2022

Exista o serie intreaga de mituri legate de cum e mai bine sa ai grija de tenul tau. Cel legat de spalarea fetei la dus este, cu siguranta, cel mai des intalnit.

Dermatologul american Marisa Garshick este de parere ca nu e deloc gresit sa-ti speli fata la dus. „Trebuie doar sa tii cont de doua reguli simple, iar pielea ta delicata nu va avea de suferit. Cel mai important lucru in rutina de skincare este curatarea. Legat de asta, nu locul unde se desfasoara aceasta e important, ci procedura in sine, care trebuie sa cuprinda doua reguli de aur”, a explicat dermatologul pentru publicatia wellandgood.com

Iata ce recomandari importante face medicul!

Camila Cabello: „Imi controlam atat de mult talia, incat ma durea abdomenul si nu mai puteam sa respir”

Asigura-te ca apa este calduta

Dusurile sau baile fierbinti ar trebui evitate pe cat posibil. Temperaturile ridicate nu doar ca afecteaza  tesutul de la exteriorul tenului, dar si pielea intregului corp. „Recomand ca dusul sa fie facut cu apa calduta, deoarece apa fierbinte irita pielea si elimina stratul protectiv”, explica dr. Garshick. „Daca totusi nu rezisti sa-ti faci aceasta placere oarecum nevinovata (un dus cald in sezonul rece e o adevarata incantare), ai grija sa ajustezi temperatura atunci cand te clatesti pe fata. In caz contrar, pielea ta va deveni mai sensibila, se va descuama, iar porii se vor dilata, permitand bacteriilor sa intre in stratul protector al tenului, declansand roseata si aparitia cosurilor pustuloase.

Spala-te pe fata la finalul dusului

Daca pana acum obisnuiai sa iti cureti fata ca prim pas la dus, dr. Garshick recomanda sa faci asta la final. „Cel mai bine este sa te speli pe fata dupa ce te-ai limpezit pe corp”, spune ea, „pentru acest lucru ajuta la indepartarea completa a samponului, balsamului sau a altor produse aplicate la dus. Daca acestea raman pe piele, nelimpezind corect pielea, pot contribui la declansarea eruptiilor si iritatiilor.”

Acest obicei zilnic are un impact major asupra grasimii de pe abdomen (nu, nu e vorba de dieta sau sport)

3 produse recomandate de dr. Garshick in rutina de spalare a tenului

„Acest gel de curatare hidratant este o optiune potrivita, mai ales daca ai pielea uscata, deoarece contine ceramide care ajuta la intarirea si sustinerea barierei naturale de protectie a pielii, precum si acid hialuronic. Acesta din urma mentine tesutul hidratat si previne inflamatia”, explica dr. Garshick. „Prefer un astfel de gel pentru ca aceasta combinatie de substante, in general, ajuta la curatarea in profunzime a pieli si pentru ca nu strica stratul protector al pielii. In acest fel, tenul isi pastreaza elasticitatea si luminozitatea, pielea fiind hranita inca din etapa de curatare.”

CeraVe gel de curatare hidratant pentru piele normal-uscata, 32,00 lei, farmaciatei.ro

„Pentru cei care prefera produsele de curatare solide recomand sapunul Dove. Acesta indeparteaza eficient impuritatile, fara sa usuce pielea, ajutand la refacerea texturii ei, spre deosebire de sapunurile obisnuite care pot indeparta uleiurile sale naturale”, spune dr. Garshick. „Acest sapun contine substante care hranesc pielea si o mentin hidratata. Un alt avantaj este ca formula lui e suficient de blanda cu pielea incat sapunul poate fi folosit fara probleme si pe fata.”

7 alimente pe care le consuma zilnic cele mai sanatoase femei din lume

Sapun, Dove, Sensitive Skin, Micellar, 3,2 lei, www.esteto.ro

„O optiune potrivita pentru cei cu ten normal sau gras si chiar si pentru cei cu ten sensibil este gelul de curatare cu aloe vera si acid hialuronic de la Garnier. Aplica-l pe fata umeda, evitand zona ochilor, si foloseste miscari circulare pentru a-l intinde pe tot tenul. Produsul indeparteaza eficient sebumul si impuritatile, dar si urmele de machiaj, lasand piela fina si supla”, spune dr. Garshick. „Gelul contine aloe vera si acid hialuronic care hidrateaza profund tesuturile, lasand porii mai putin vizibili.”

Gel pentru curatarea tenului Garnier imbogatit cu Aloe Vera organica si acid hialuronic, 18 lei, www.notino.ro

Foto: Instagram/@edenbristowe