Am incercat faimoasa terapie “Vampir” pentru piele si am cateva lucruri sa va impartasesc

terapia vampir
1
De Andreea Raicu
20 nov. 2018

“Terapia Vampir” sau, oficial, Cellenis PRP (Platelet Rich Plasma), este un tratament pentru piele care m-a facut dintotdeauna curioasa, desi, recunosc, m-a si speriat ideea.

Vorbind cu prietena mea, Dana Sota, despre diverse tratamente cosmetice care ajuta pielea sa se mentina tanara si supla, i-am zis ca nu vreau sa-mi fac nimic din ce ar putea provoca durere fizica.

Nu suport durerea, iar daca asta inseamna sa nu profit de anumite terapii de infrumusetare care fac minuni, atunci OK, imi asum acest lucru. In acel moment, Dana mi-a zambit si mi-a spus ca dupa varsta de 30 de ani, orice tratament serios pentru piele este dureros.

Nu m-a incantat deloc aceasta perspectiva, insa dupa ce am stat de vorba cu medicul dermatolog Filis Demirgean de la clinica Elos Skin & Laser Center, m-am hotarat sa fac procedura, mai ales ca, recunosc, aceasta terapie “Vampir” chiar ma intriga.

Ce este, mai exact, terapia Cellenis PRP?

Mi s-a explicat ca este un tratament de ultima generatie, non-chirurgical, ce se foloseste cu succes atat ca tratament pentru reintinerirea pielii, cat si ca tratament pentru alopecie si oprirea caderii parului.

Denumit si „Terapia Vampir”, tratamentul PRP -care la clinica Elos se realizeaza cu sistemul Cellenis – reduce ridurile, ajuta la regenerarea pielii dupa expunerea la soare, amelioreaza cicatricile ramase in urma acneei si ofera un tonus mai bun pielii.

Cum functioneaza?

Detaliul care pe unele femei le sperie (recunosc, si pe mine) este ca terapia Cellenis PRP se face cu propriul sange – aceasta stimuleaza vindecarea si regenerarea rapida a tesuturilor prin injectarea in derm a plasmei bogate in trombocite, obtinuta prin recoltarea unei mici cantitati de sange de la acelasi pacient.

Plasma Bogata in Trombocite genereaza o reactie de vindecare, stimuland productia de colagen si elastina, incurajand regenerarea celulara si imbunatatind circulatia in zona tratata.

Cum a decurs terapia mea?

Mi s-a luat sange asa cum se intampla atunci cand mergi sa-ti faci analizele. Este nevoie doar de 10 ml de sange, care este recoltat intr-o eprubeta sterila, special conceputa pentru a separa, prin centrifugare, plasma bogata in trombocite de celelalte elemente sangvine.

Ulterior, plasma mi-a fost introdusa in piele printr-o serie de microinjectii. Acestea se realizeaza de obicei la nivel facial, in zona gatului, a decolteului si a mainilor.

M-a durut?

Desi mi-a fost aplicata o crema cu efect anestezic inainte de microinjectii, trebuie sa recunosc ca a durut mai mult decat ma asteptam, deci nu-ti pot promite ca nu te va durea deloc in caz ca te hotarasti sa faci aceasta terapie. Insa iti pot spune ca fiecare om poate resimti micro-intepaturile in alt mod, in functie de grosimea pielii si de toleranta pe care o are la durere.

Cat despre efectele adverse, pot spune ca sunt nocoasa, pentru ca semnele intepaturilor au trecut pentru mine rapid, asa ca am putut sa-mi reiau imediat activitatile obisnuite. Si acest lucru depinde de pielea fiecarei persoane, pentru ca unele prietene mi-au marturisit ca a fost nevoie sa treaca 3 zile pana sa dispara semnele micro-intepaturilor.

Ce rezultate am obtinut?

In afara de durerea pe care am resimtit-o in timpul tratamentului, nu am decat cuvinte de lauda pentru aceasta terapie. Rezultatele sunt instante: pielea pare mai hidratata, mai ferma si mai proaspata, de parca tocmai as fi avut parte de un somn de frumusete prelungit.

Dupa 2-3 saptamani de la efectuarea procedurii am observat schimbari semnificative in tonusul pielii, precum si ameliorarea liniilor fine. Mi s-a spus ca desi rezultatele se observa chiar de la prima sedinta, este indicata o cura de 3 tratamente efectuate la un interval de aproximativ o luna. Pielea va arata vizibil mai tanara timp de un an de la ultimul tratament.

Da, am fost multumita de rezultatele obtinute si, daca stau sa ma gandesc, ma incanta ideea de a folosi ceva ce face parte din mine pentru a-mi intineri pielea. Imi da senzatia ca fac ceva natural, insa cu efecte mult mai vizibile decat mi-ar putea oferi o simpla crema hidratanta.

Daca te tenteaza aceasta procedura, iti recomand sa te documentezi bine pe tema asta, sa te astepti la un pic de durere (desi e posibil ca tu sa nu o resimti) si sa stai de vorba cu un medic dermatolog al clinicii ELOS care iti va spune mai multe despre nevoile specifice ale pielii tale.

Foto: Alex Rosieanu