Cum mi-am ales tinutele si accesoriile pentru TIFF, evenimentul meu favorit al anului

1
De Andreea Raicu
27 iun. 2024

Fiecare ocazie de a ne intalni cu oameni dragi, oamenii cu care suntem pe aceeasi lungime de unda, de a petrece impreuna clipe minunate, in care celebram tot ceea ce ne aduce impreuna, merita pretuita si savurata din plin.

O astfel de ocazie este pentru mine TIFF, cel mai mare festival de film din tara noastra, un eveniment pe care il astept cu foarte mare drag si la care merg cu foarte multa bucurie.

La fiecare editie, Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), fondat in anul 2002, aduce pe ecrane, timp de 10 zile, peste 250 de filme, cine-concerte si concerte, dar si evenimente conexe precum expozitii de arta sau intalniri dintre creatorii de film si public.

De ce iubesc TIFF? Pentru ca aduce la un loc foarte multi oameni care iubesc filmul, dar iubesc si viata si arta, in general. Este uimitor ca in cele patru zile in care particip la TIFF ma intalnesc, intr-un cadru foarte relaxat, cu atat de multi oameni cu care poate nu am timp sa ma vad in Bucuresti. Organizatorii au un talent fantastic de a crea o atmosfera minunata. Fiecare zi si fiecare seara are petrecerile sale specifice si activitati superbe. Toata lumea este extrem de relaxata, toata lumea se bucura de prezent si de ceea ce se intampla aici si acum. Nu se intampla des asta, ca atat de multi oameni sa traiasca sincer si autentic, la unison, bucuria de a fi impreuna si de a celebra arta cinematografica, cu tot ce are ea mai bun de oferit.

In fiecare an imi doresc sa vad cat mai multe filme, insa nu reusesc de fiecare data sa le vad chiar pe toate pe care mi le-am propus. Adevarul este ca toate merita vizionate!

TIFF-ul are o atmosfera aparte, diferita de toate evenimentele la care eu am fost in Romania. Organizarea este de fiecare data absolut impecabila. Eu particip de multi ani, iar organizatorii te fac sa te simti absolut minunat, prin toate activitatile, petrecerile, spectacolele si concertele si oamenii pe care ii aduc impreuna.

Toata lumea din Cluj pare sa fie acolo pentru asta! Tot Clujul sarbatoreste zilele acestea. Este minunat cand ma intalnesc pe strada cu oameni pe care nu ma astept sa-i vad si care sunt acolo, la fel ca si mine, pentru acest festival extraordinar. Reuneste oameni care au aceleasi valori, care iubesc si traiesc prin film si arta.

Sunt intrebata adesea cum imi aleg tinutele si accesoriile pentru evenimentele la care particip

Aceasta atmosfera spectaculoasa de la TIFF ma inspira sa-mi aleg tinutele. Este o atmosfera relaxata si indiferent cum te imbraci, te simti foarte bine. Eu ma simt foarte libera cand merg acolo. Bineinteles, imi creez tinute pentru evenimentele importante precum gala si petrecerile din fiecare seara, ma gandesc ce vreau sa port si imi fac un plan, ca sa nu iau foarte multe haine cu mine. Incerc sa le organizez foarte bine de acasa.

Geanta plic Aldo, 229 lei, zalando.ro; sandale Steve Madden, 609 lei, zalando.ro

Dupa cum probabil ati ghicit, garderoba mea este predominant alcatuita din piese vestimentare Amalin care pot fi purtate de dimineata pana seara, pe care le-am asociat cu accesorii atent alese de fiecare data. Rochiile Amalin sunt create astfel incat sa le poti purta in mai multe situatii, iar accesoriile joaca un rol foarte important in tinutele mele.

O tinuta poate sa arate spectaculos sau nu, in functie de accesoriile pe care alegi sa le porti. Practic, dai viata unei tinute cu ajutorul accesoriilor. Daca sunt alese corect, nu trebuie sa fie cele mai scumpe sau cele mai la moda, ci sunt accesorii care pur si simplu se potrivesc.

Curea Ralph Lauren, 659 lei, zalando.ro; ochelari de soare Ray-Ban unisex, 747 lei, zalando.ro; sneakers Boss, 709 lei, zalando.ro

Anul acesta, pentru tinutele de la TIFF mi-am ales accesorii de la Zalando. Au o gama extrem de variata de accesorii – de la ochelari de soare, palarii, cercei, coliere, bratari, si pana la posete, curele si pantofi. Este imposibil sa nu gasesti ceva care sa-ti fie pe plac si sa se incadreze in bugetul tau. De fapt, mie mi-a fost destul de dificil sa ma hotarasc doar asupra catorva piese, astfel ca mi-am comandat mai multe decat am planuit initial.

Geanta crossbody Valentino Bags, 659 lei, zalando.ro; cercei Ralph Lauren, 409 lei, zalando.ro; colier Zign, 99 lei, zalando.ro

Avantajul este ca le pot purta multi ani de acum inainte, indiferent de ocazie sau eveniment.

Intotdeauna am cumparat accesorii care pot fi folosite in foarte multe tinute, astfel incat sa nu se demodeze si sa fie usor de combinat. Este ceva ce am invatat inca din copilarie. In familia mea, mama, bunica si matusile mele mi-au dezvoltat simtul estetic prin exemplul lor, dar si prin accesoriile pe care le primeam de la ele.

Zign espadrile, 201 lei, zalando.ro

Inca de atunci am vazut cum se poate schimba o tinuta simpla cu ajutorul accesoriilor. Imi ofereau seturi de cercei, cu colier si inel sau bratara, pantofi intr-o culoare diferita de cea a tinutei, pentru a o evidentia, ciorapei cu dantela, bentite, agrafe, curele. Am ramas cu aceasta pasiune pentru accesorii si trebuie sa recunosc ca am o „mica” obsesie pentru curele.

Cercei Pilgrim, 179 lei, zalando.ro; geanta de mana Mascara, 179 lei, zalando.ro, sandale Steve Madden, 609 lei, zalando.ro

Cum imi aleg accesoriile

Foarte multi oameni cred ca trebuie sa dai extrem de multi bani pe haine si accesorii ca sa fii la moda sau sa-ti creezi un stil propriu. Stilul tine foarte mult de personalitatea ficaruia dintre noi si este, practic, o prelungire a personalitatii.

Alegerile vestimentare pe care le facem spun foarte multe despre noi.

De exemplu, cand ma imbrac numai in bej si bleu, inseamna ca e un moment in care imi place claritatea, dar nu vreau sa ies in evidenta. Cand imi pun o rochie simpla, pe corp, dar intr-o nuanta ciclamen, in mod evident ma simt confortabila cu mine si nu am o problema sa ies in evidenta. Daca vreau sa ma imbrac in negru din cap pana in picioare, inseamna ca nu imi doresc sa vina foarte multa lume spre mine si tinuta mea este ca un scut. La polul opus, cand ma imbrac in alb ma simt foarte deschisa fata de toti ceilalti.

Ochelari de soare Le Specs, 323 lei, zalando.ro

Lucrurile pe care noi le purtam si toate alegerile care tin de vestimentatie, spun o poveste despre noi si despre felul in care ne simtim.

In momentul in care imi fac bagajul pentru TIFF, imi iau mai multe piese pe care sa pot sa le combin in asa fel incat sa ma imbrac fix in functie de cum ma simt. Pot sa fiu acasa si ma gandesc la una dintre petreceri si sa imi doresc sa ma imbrac intr-o rochie scurta si cu tocuri, dar sa ajung acolo si sa imi dau seama ca, de fapt, vreau sa ma imbrac in pantaloni si o bluza. Conteaza foarte mult cum ma simt! Dar avand haine versatile, pot sa le combin asa cum imi doresc, iar accesoriile ma ajuta foarte mult sa fac asta.

Stilul nu tine de situatia financiara, ci de alegerile pe care le faci, de educatia pe care ai dobandit-o in acest sens, de-a lungul timpului.

Foto/@mugurcristescuphotography