Parca nu-mi vine sa cred ca a trecut si cea de-a doua conferinta… Fiecare dintre inatalniri e precedata de niste zile foarte pline, in care fac planuri cu invitatii si strategii cu echipa mea minunata, in asa fel incat totul sa fie sub control. Apoi, totul trece ca un vis!
Norocul meu e ca a fost un vis frumos si spun asta pentru ca mesajul principal pe care cei doi invitati ai mei, chef Dhyan Gulistan si dr. Nirdosh Kohra, ni l-au transmis aseara a fost unul cat se poate de optimist. “Corpul nostru e cel mai bun prieten al nostru! Daca avem grija de el si el ne va sustine mereu!”- plecand de la aceste cuvinte, cei doi au surprins audienta cu niste teorii usor de aplicat si foarte eficiente.
Rasul ca terapie
Ce mi-a placut foarte mult a fost uimirea pe care am citit-o pe fetele celor prezenti in sala: probabil se asteptau ca nutritia constienta sa se refere preponderent la alimentatie. Dar nu a fost doar atat: Nirdosh si Gulistan au vorbit, de fapt, despre un stil de viata, despre constientizarea propriilor resurse corporale si valorificarea lor, despre cat de important e sa bem apa – nu numai ca au intarit regula celor doi litri de apa pe care trebuie sa-i bem zilnic, ci chiar au plusat, dandu-le participantelor o reteta de calcul a necesarului individual de apa, care poate ajunge chiar la patru litri zilnic! – si sa facem miscare.
Alimentatia sanatoasa trebuie sa devina un mod de viata
Apoi, au dezvoltat subiectul conexiunii dintre starea emotionala si cea fizica. Impreuna cu participantele au facut si un exercitiu de meditatie care a implicat si degustarea unor delicioase produse raw: lapte de caju cu cacao raw si cookies de musli! A fost, de fapt, vorba de un test prin care cei doi specialisti le-au demonstrat invitatelor cat de important e sa ne hranim implicand in acest proces toate simturile: mirosul, atingerea, nu numai gustul in sine! La cat de frumos si mult s-a zambit in sala, testul a iesit perfect!
Cei care vor sa aprofundeze subiectul nutritiei constiente au prilejul perfect in acest weekend cand chef Dhyan Gulistan si dr. Nirdosh Kohra vor sustine un workshop instensiv atat sambata, cat si duminica in cadrul caruia vor si gati pentru cei prezenti! Aflati mai multe despre acest workshop aici.
Teme dulci pentru acasa
Aplauzele de la final, discutiile care au durat mult dupa incheierea “oficiala” a conferintei, cuvintele de incurajare si multumire pe care participantele nu mi le-au spus doar mie, ci si celor doi invitati imi sunt cel mai drag cadou si cea mai frumoasa declaratie. Pentru ca am vazut alaturi de mine niste oameni dornici sa invete ceva nou, dornici sa afle cum pot fi mai fericiti, mai sanatosi si mai atenti cu ei insisi.
Aceasta lupta pentru solutii, aceasta permanenta curiozitate ma motiveaza si pe mine si imi dau curaj pentru viitoarele conferinte.
Ca si data trecuta, alaturi de noi am avut sucurile naturale Juice It – multumesc! – si am primit si cateva ponturi culinare pentru acasa. Daca vreti, le puteti incerca si voi. Retetele sunt simple si delicioase
Lapte de caju cu cacao
O cana de caju inmuiat in apa cel putin 8 ore
Trei cani de apa
Doua linguri de pudra de cacao
Puneti toate ingredientele in blender si amestecati-le bine. Folosind o strecuratoare sau un tifon, separati lichidul de bucatile de caju nemacinate. Fie beti simplu laptele obtinut, fie il mai bagati o data in blender impreuna cu doua banane.
Prajituri cu ovaz, stafide si alune
250 de grame de musli
250 de grame de ovaz macinat
O cana si jumatate de alune tocate
O cana si jumatate de stafide inmuitate timp de doua ore in apa
O cana de miere
Doua linguri de scortisoara
O cana de apa
Puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati-le bine. Faceti apoi mici bile din acest amestec pe care apoi presati-le intre palme. Bagati-le la cuptor, 15 minute pe o parte si 15 minute pe o parte, si gata treaba!
Enjoy!