Opreste-te din cursa nebuna prin viata. Daca nu o faci tu, in ritmul tau, o va face viata intr-un mod brutal!

1
De Andreea Raicu
24 apr. 2024

Pot sa franezi? Sa te opresti din cursa in care alergi alaturi de ceilalti pentru a obtine reusitele care, in lumea in care traim, iti stabilesc valoarea?

Doar cand te opresti iti dai seama cat de tare goneai si care este viteza cu care ai nevoie sa conduci si sa te simti bine, fara sa simti presiunea continua, indiferent de cat de tare esti claxonat de ceilalti.

Ce am inteles de-a lungul anilor este ca aceasta cursa nu are sfarsit. Odata ce ti-ai stabilit un obiectiv, vei munci din greu pentru el, iti vei consuma timpul, energia si banii pentru a-l atinge. Dar cand ajungi in acel punct la care ai visat, bucuria dispare destul de repede si este inlocuita de nevoia de si mai mult. Apare un alt obiectiv, si mai mare, iar goana reincepe.

Recunosc ca am ajuns sa functionez mai incet, ceea ce parea de neconceput pana acum si asta mi se pare incredibil si minunat.

Am inceput sa spun mai mult NU in exterior si mai multa DA mie, in ciuda vocii care uneori comenteaza pe fundal:

“Uite cata lumea face podcast, numai tu nu!”

Tocmai ce am anulat un proiect gata de start, in care am investit zeci de ore de munca, dar exact cand sa incepem am realizat ca nu pot sa dau celorlalti ceea ce eu nu am, in cazul acesta energie. Tot ceea ce fac trebuie sa vina dintr-o energie sincera, autentica, sa simt si sa traiesc cu adevarat fiecare proiect in care ma implic. Dar este imposibil sa faci asta atunci cand te pui pe locul doi, trei sau patru.

10 lucruri gratuite care ma ajuta sa ma simt feminina

“De ce refuzi atatea conferinte! Toti merg peste tot”

Aleg cu mai multa atentie evenimentele la care particip. Desi sunt multe conferinte la care imi doresc sa ajung, sunt nevoita sa refuz multe dintre ele pentru ca timpul efectiv nu imi permite. Astfel ca sunt multe pe care le refuz, desi mi-as dori sa fiu acolo.

„Trebuie sa faci multe workshop-uri. Doar tu nu faci!”

Ador momentele petrecute alaturi de femeile care vin la workshop-urile noastre. Simt o conexiune deosebita cu participantele venite cu inima deschisa, care isi permit sa fie vulnerabile si sa vorbeasca despre cele mai sensibile trairi ale lor. Suntem o comunitate, suntem unite si energia feminina pur si simplu pluteste in aer. Dar pentru a putea fi gazda workshop-urilor trebuie sa fiu in primul rand bine cu mine, sa intru in acea energie speciala. De aceea prefer sa fac mai putine si atunci cand le fac, sa fiu complet prezenta si sa le ofer din energia mea participantelor.

„O sa ramai in urma daca mai spui atata NU”

Poate o sa raman in urma cu toate astea, dar sigur nu am sa raman in urma cu:

 

Somnul pe care l-am sacrificat atatia ani

Multi dintre noi considera ca somnul este o pierdere de timp. Ne sacrificam somnul pentru ca avem aceasta senzatie ca este ceva de care ne putem lipsi si ca altele sunt mult mai importante. Am invatat pe propria piele care sunt efectele devastatoare ale unui stil de viata in care somnul este ultimul lucru pentru care iti faci griji. Ca sa functionez la parametri normali, sa fiu cat mai bine cu mine, am nevoie de odihna. Si acum nu mai sacrific odihna pentru nimic altceva.

Toate lucrurile anti-aging pe care le fac la 46 de ani

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Andreea Raicu (@araicu)

Cu bunastarea mea emotionala, care in trecut nu a fost o prioritate

Atunci cand esti prins in valtoarea vietii, cand esti impins de la spate „sa faci”, a te gandi la bunastarea ta emotionala este ultimul lucru care iti trece prin cap. Dar nicio realizare din lume nu iti va aduce fericirea la care visezi daca nu stai cu emotiile tale adanci, daca nu le dai voie sa existe si incerci sa le amortesti prin diverse alte activitati.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Andreea Raicu (@araicu)

Cu timpul petrecut cu oamenii care conteaza cu adevarat in viata mea

Timpul este cea mai valoroasa resursa a noastra si am ales sa imi ofer timpul oamenilor care conteaza cu adevarat in viata mea. Simt ca momentele petrecute alaturi de ei sunt o binecuvantare la care nu am de gand sa renunt pentru nimic altceva.

Emotiile nu dispar, sunt permanent in interiorul nostru. Cum am invatat sa le gestionez

Cu ascultarea nevoilor mele, care sunt cele mai importante

Ai simtit vreodata ca dai dovada de egoism daca iti pui propriile nevoi pe primul loc? Este un tip de vinovatie des intalnita, inradacinata in adancul nostru. Sa iti asculti nevoile nu este un semn de egoism, ci este esenta unei vieti implinite, echilibrate si fericite. Am invatat sa fac asta dupa multi ani terapie.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Andreea Raicu (@araicu)

Cu linistea, cu timpul petrecut in natura, cu cititul, cu yoga, cu meditatia cu tot ce are grija de sufletul si corpul meu.

Deja cred ca mai toata lumea stie si simte nebunia in care traim, dar cel mai greu este sa faci ceva in sensul asta.

Am simtit ca parca am castigat la loto prima data cand m-am oprit si nu m-am mai simtit vinovata, cand am lasat oportunitatile sa treaca pe langa mine in schimbul sanatatii mele mentale, in schimbul unori stari de liniste si echilibru, atat de rare in lumea in care traim.

Realizarile nu valoreaza nimic cand suferi de depresie, stres cronic, burnout sau esti complet singur.

Stiu ca pare imposibil sa te opresti, dar daca nu o faci tu, in ritmul tau, o va face viata intr-un mod brutal. Tu alegi!🤗

Te imbratisez,
Andreea