Surse pentru cele mai bune filme thrillere sau pentru dezbateri de dupa, cartile psihologice sunt livrate in fiecare an pe rafturile bibliotecilor. Insa, putine reusesc sa se remarce din marea de propuneri. Pentru ca doar unele izbutesc sa faca un portret atat de convingator al personajelor din poveste, lucru care ar trebui sa fie esential.
20 de carti controversate, INTERZISE de-a lungul timpului
Pentru ca romanele psihologice se concentreaza asupra emotiilor si starilor mentale ale protagonistilor. Totul din prisma motivatiilor, circumstantelor, vietii acestora. Cel mai des veti fi martori la monologuri interioare sau scene de flashback ca sa intelegi mai bine ce a conturat astfel personajul. Povestile nu sunt unele confortabile si usoare, incarcandu-te cu povara lor.
Daca iti place aceasta literatura, iti recomandam mai jos sapte romane psihologice.
Colectionarul de John Fowles
“Colectionarul” este unul original, semnat de John Fowles. Se pune in centrul povestii idila dintre un functionar si o studenta la Arte. Hotarat sa stabileasca o legatura afectiva intre el si romane psihologiceviitoarea sa victima dintr-o colectie de cuceriri, descopera ca banii nu inseamna totul. Astfel ca, daca nu o poate cuceri pe cea pe care o place, o rapeste. Cu multiple implicatii sociale, romanul este considerat primul thriller psihologic – se remarca printr-un ritm lent.
O poti comanda aici
Inocentul de Ian McEwan
Romanul psihologic “Inocentul”, scris de Ian McEwan, ne trimite in Berlinul din ‘55-’56, cand incepea Razboiul Rece.
6 carti pline de intelepciune care iti pot schimba viata
Cu spionaj, romane psihologicepovesti de dragoste si cercetari, intreaga carte este construita in baza unui fapt real care a insemnat constructia unui tunel secret sapat de americani si britanici, pentru a intercepta liniile de comunicatii ale sovieticilor. S-a facut si o ecranizare, cu Anthony Hopkins, Isabella Rossellini si Campbell Scott.
O poti comanda aici
Citeste continuarea pe Kudika.ro.
Foto: Shutterstock.com.