In principal era vorba de mame cu copii mici, care preferau sa ramana cat mai aproape de ei sau de persoane pentru care, din varii motive, deplasarea presupunea prea multe probleme. Pentru cei mai multi locul de munca nu reprezinta doar locul de unde iau niste bani, ci si locul in care intalnesc alti oameni, fac schimb de idei, rad sau au discutii in contradictie, e locul in care ajung uneori sa petreaca mai mult timp decat petrec acasa. Sau mai bine spus, era.
Munca de acasa – Avantaje si dezavantaje
Pandemia a schimbat radical modul in care e privita munca de acasa, si aici ma refer atat la angajati, cat si la angajatori. Primii au descoperit ca-si pot face munca la fel de bine fara sa mai petreaca ore interminabile in trafic, fara sa mai cheltuie mai mult decat isi planificasera pe mancare si gustari, benzina sau abonament la metrou, haine si incaltaminte, dar si cu mai putine discutii ineficiente.
Angajatorii, la randul lor, au vazut ca lucrurile nu sunt atat de negre pe cat si-ar fi imaginat daca oamenii nu sunt prezenti la birou in timpul programului si ca cei care munceau bine inainte, o fac la fel de bine si de acasa, poate chiar mai bine. In plus, cel putin la nivel teoretic, stresul este mai mic. Asta daca nu ai copii prin preajma si o garsoniera in care trebuie sa va gasiti cu totii locul. Si pentru ca tot a venit vorba de familie, nu e deloc de neglijat faptul ca esti mai aproape de membrii ei si creste timpul pe care li-l poti dedica in comparatie cu momentele in care plecai de la job la 6 seara si in cazul fericit erai acasa la 7.
Citeste continuarea pe Life.ro.
Foto: Unsplash.com.