Pentru cei nascuti la intrarea in noul mileniu, viata este adesea punctata de reprosuri venite din partea celor din generatiile din spate. Li se reproseaza ca sunt dependenti de telefoanele mobile, ca sunt narcisisti si ca le place sa mearga prea mult la cumparaturi. Bill Murphy Jr., jurnalist la publicatia Inc. a reusit sa identifice 7 obiceiuri proaste care te fac sa pari neprofesionist la job.
Atrage succesul in cariera ta! Iata ce atitudine trebuie sa adopti
Murray a vorbit cu multi oameni de afaceri, lideri de corporatii si antreprenori din toate generatiile pentru a afla cum se descurca generatia “milenarilor” la job. Daca si tu faci parte din aceasta generatie, poate n-ar strica sa arunci un ochi pe sfaturile de mai jos.
Pari prea sigura pe tine
Increderea este importanta. Are potentialul de a da un impuls carierei tale si sa-ti deschida usi pe care le considerai inchise. Dar prea multa incredere se poate transforma usor in aroganta sau ignoranta. Adauga putina umilinta si fii intotdeauna deschisa sa inveti lucruri noi. Pe scurt, daca nu stii raspunsul la o intrebare, nu te preface ca esti experta.
Cele mai bune sfaturi de cariera in functie de zodie, oferite de un astrolog
Iti pierzi concentrarea
Concentrarea este cheia pentru a avea un sef multumit. Fii atenta si lasa deoparte orice ti-ar putea distrage atentia. Este imposibil sa fii “pe faza” toata ziua, dar daca iti verifici telefonul la fiecare 2 minute ratezi sansa de a mai putea face si altceva. “Generatia Y a crescut in fata televizorului, bombardata cu stimuli noi la fiecare 15 secunde”, spune Orun Bhuiyan, cofondator al SEOcial. “Drept urmare, pentru multi dintre ei recastigarea abilitatii de a ramane concentrat este o batalie grea. Iar internetul si telefonia mobila nu-i ajuta deloc in aceasta lupta. Daca si tu faci la fel, lasa telefonul intr-un loc in care este mai greu de ajuns la el, astfel incat sa nu te simti ispitita.”
Refuzi sa raspunzi la telefon
Se stie ca milenarilor nu le place sa raspunda la telefon, deci nu este o surpriza ca nu fac acest lucru nici la job. Dar daca in fisa postului este specificat ca trebuie sa faci acest lucru, atunci raspunde. Sa nu procedezi ca Megan Nordmann care i-a trimit un SMS CEO-ului companiei pentru care lucra, prin care il indemna sa cumpere unul dintre produsele companiei, prin intermediul unui sir de emoticoane.
Imposibilitatea de a critica sau de a accepta o critica
Este greu sa accepti o critica, chiar si atunci cand este constructiva, dar este o parte importanta din dezvoltarea abilitatilor tale de comunicare. Este bine sa fii sensibila, dar trebuie sa te familiarizezi cu critica si sa inveti sa o accepti pentru a-ti putea imbunatati performantele.
Lectiile despre bani si cariera pe care le poti invata din filmele cu Adam Sandler
Vorbesti mai mult decat asculti
Sa stii sa asculti este extrem de important. Pentru unii angajatori, cum este Fast Company, este cea mai importanta calitate pentru angajare. De ce? Iata si explicatia: “Angajatilor carora le lipseste empatia (care ii ajuta sa se inteleaga cu ceilalti oameni) pot pune in pericol succesul global al companiei.” Asa ca invata sa asculti activ!
Esti prea mandra ca sa-ti pese
Daca increderea este necesara la job, mandria este o calitate pe care o poti lasa la usa, inainte de a intra in birou. “Am intalnit tineri pentru care notiunea de mi se rupe li se parea foarte tare”, a declarat Louisa Levit, cofondator al Unexpected Ways. Cred ca este imposibil sa te bucuri de succes cu o astfel de abordare. In afacerea mea este foarte important sa-ti pese si este o calitate fara de care nu poti creste.”
Nu te poti desparti de dispozitivele electronice
Aproape toata lumea este dependenta de smartphone dar trebuie sa stii cand este necesar sa-l lasi deoparte. Pentru binele carierei tale, este foarte bine sa iei in serios acest sfat. Pentru cei mai multi milenari, granita dintre realitate si mediul virtual este foarte neclara, pentru cei mai multi este unul si acelasi lucru. Asa ca poate fi tare dificil sa te deconectezi.
Foto: Shutterstock.com