1. Accepta-ti emotiile.
Emotiile cer sa fie simtite. Multe dintre noi incercam sa evitam emotiile negative sau intense, ignorandu-le, dar singura modalitate de a pleca le elibera este recunoasterea si acceptarea faptului ca exista.
Nu uita ca emotiile tale dificile sunt un semnal de alarma, un profesor care are un mesaj important. Ele incearca sa te ajute sa vezi ceea ce se intampla in interiorul (si poate, in afara ta) inainte de aparitia unei crize majore. A accepta cu intelegere aceste emotii iti permite sa observi aceste semne si sa manifesti mai multa intelegere si compasiune fata de sine.
O modalitate de a deveni mai constienta de emotia pe care o simti este sa observi unde este localizata in corpul tau fizic. O poti simti ca pe o durere de stomac sau tensiune musculara in umeri sau spate.
2. Denumeste emotiile
Chiar daca, la un moment dat, te identifici cu emotia tale, nu esti aceasta emotie. Este diferenta dintre a spune „Sunt suparata” si „ma simt suparata”. O versiune este legata de identitatea ta iar cealalta este pur si simplu un sentiment trecator. Asadar, spune-i pe nume emotiei tale – manie, tristete, frustrare si permite-ti sa petreci timp in compania ei. Incet, incet va disparea.
3. Nu uita ca emotiile sunt trecatoare
Atunci cand constientizezi ca emotiile sunt trecatoare, le experimentezi altfel, ca niste nori care trec pe cer. Mentine aceasta aitudine de observator si fa acte de bunatate si iubire fata de propria persoana. Intreaba-te care este cel mai bun lucru pe care il poti face in acel moment, cum te poti ingriji si care este nevoia ta?
Citeste continuarea pe Kudika.ro.
Foto: Shutterstock.com