Probabil obisnuiti sa va verificati mailurile si in vacanta. Nu? Eu una reusesc sa stau ”cuminte” vreo cinci, sase zile, apoi, pentru ca probabil incep sa simt ca ma odihnesc, sunt din ce in ce mai tentata sa ma reconectez la viata mea activa, profesionala. Pandemia a accelerat tendintele noastre anxioase in legatura cu ce se intampla in afara ariei noastre de vizibilitate si ne-a tinut extra conectati prin toate mijloacele de comunicare posibile, timp de peste un an si jumatate, mai ales, pe cei care lucreaza de la distanta complet sau o mare parte a timpului lor.
Insa, acum, sezonul vacantelor pare sa redevina o realitate pentru multi dintre noi, incercam sa recapatam curajul de a calatori si dorim sa prindem fereastra de oportunitate care exista deocamdata in legatura cu numarul de infectari COVID in multe parti ale lumii. Si, daca tot avem aceasta fereastra de oportunitate, poate ca ar fi interesant sa vedem cum putem avea o deconectare activa, de cunoastere personala, de introspectie si chiar de dezvoltare, pentru a ne intoarce la lucru cu bateriile incarcate si cu centrii de creativitate activati.
Pentru multi lideri si manageri, ultimul an si jumatate a fost o perioada in care au atins limita de burnout. Uneori nici nu suntem constienti de acest lucru si tragem de noi cu consecventa si perseverenta incercam sa facem cat mai multe. In plus, ne-a fost solicitat un efort suplimentar in a tine o conectare adecvata in echipele noastre si, am luptat cu propria nevoie de control in lucrul de la distanta.
O prima mentiune ar fi ca o vacanta de sapte – zece zile nu ne scoate din burnout. In schimb, ne poate apropia de noi insine si ne poate sprijini in a reevalua modalitatile prin care de-acum incolo am putea avea mai multa grija de sanatatea noastra fizica, mentala si emotionala si a ne reveni rapid.
Citeste continuarea pe Life.ro.
Foto: Unsplash.com.