Cuplurile care au o relatie fericita renunta la aceste 12 lucruri

1
De Daniela Mitran
5 feb. 2019

Relatiile se construiesc in timp, este nevoie de incredere, comunicare, deschidere si intelegere. Poate ca te intrebi uneori care sunt secretele unei vieti fericite in doi, iar cel mai bun exemplu sunt cuplurile care au o relatie sanatoasa.

Nu este mereu usor sa fii constienta de tot ceea ce se intampla in relatia cu partenerul tau, sa stii cum sa reactionezi in unele momente sau cum sa faci diferenta intre lucrurile care va afecteaza pe termen lung si cele care va afecteaza pe termen scurt.

De ce ai nevoie de curaj ca sa construiesti o relatie fericita

Daca iti doresti sa ai o relatie sanatoasa cu partenerul tau, afla ca nu exista secrete sau reguli stricte, ci este suficient sa evitati aceste lucruri.

La ce lucruri renunta cuplurile care au o relatie sanatoasa

Dorinta de a avea mereu dreptate

Nimeni nu este perfect, asa ca nevoia de a avea mereu dreptate nu este un lucru sanatos intr-o relatie. Este important sa comunicati deschis in relatia de cuplu si sa acordati atentie doar lucrurilor importante.

Dependenta de tehnologie

Sigur ca traim in era tehnologiei si folosim retelele de socializare pentru a fi mereu conectati cu cei dragi, insa nu uitati sa renuntati la acest obicei cand sunteti impreuna. Oricare din voi se poate simti neglijat cand celalalt se pierde cu ochii in telefon, asa ca incercati sa va acordati reciproc mai multa atentie.

Nevoia de a se compara

Fiecare dintre noi cautam perechea perfecta si din acest motiv nevoia de a ne compara este destul de puternica. Nu luati totul prea in serios si evitati sa faceti aceasta greseala, chiar daca amandoi credeti ca relatiile anterioare au fost mai potrivite pentru voi. Acordati-va timp sa va cunoasteti mai bine si sa va apropiati unul de celalalt.

Provocare in cuplu: 14 dimineti perfecte pentru o relatie fericita

Critica

Desi se spune ca o critica constructiva poate fi benefica, evitati sa va reprosati greselile sau sa va atrageti atentia asupra lucrurilor care nu va plac. Intr-o relatie este nevoie de doi oameni, asa ca incercati sa recunoasteti impreuna ce puteti imbunatati unul la celalalt si vorbiti deschis despre orice simtiti sa schimbati.

Autoinvinuirea

In viata se intampla sa faceti greseli, este ceva firesc, asa ca renuntati la autoinvinuire si nu uitati ca cel mai important aspect al unei relatii este comunicarea. Fiti mai relaxati si mai sinceri si totul va fi bine.

Invinuirea

La fel ca autoinvinuirea, nu este sanatos intr-o relatie sa dati vina unul pe celalalt. Este firesc sa apara neintelegeri, insa este important sa comunicati deschis despre orice problema si sa ajungeti la o concluzie impreuna.

Certurile inutile

O relatie sanatoasa se bazeaza pe incredere si onestitate, este important sa intelegeti ca sunteti doi si ca fiecare parere conteaza. Nu trebuie sa existe “gresit” sau “corect” intre voi si nu are importanta cine are dreptate, ci este esential sa intelegeti cu ce situatii va confruntati si sa le rezolvati impreuna.

Obiceiul de a va ignora inainte de somn

Momentele de intimitate sunt cele mai frumoase, asa ca renuntati la telefon inainte de somn si lasati loc pentru conversatii si… rasfat.

Nevoia de a detine controlul

Viata este mereu imprevizibila si niciodata nu putem detine controlul asupra ei, asa ca este important sa va intelegeti unul pe celalalt si sa renuntati la nevoia de a detine controlul unul asupra altuia.

Tendinta de a regreta unele decizii

Relatiile nu sunt perfecte, asa cum nici oamenii nu sunt perfecti. Vor exista momente in care va trebui sa va iertati reciproc greselile si sa acceptati lucrurile asa cum sunt. Renuntati la regrete si lasati orice problema acolo unde ii este locul… in trecut.

Tendinta de a avea asteptari

Indiferent ce va doriti de la relatia voastra, este important sa comunicati deschis, deoarece doar in acest mod veti sti ce asteptari are fiecare si veti sti cum sa le gestionati. Nu ezitati sa va adresati intrebarile potrivite.

25 de trucuri simple pentru o casnicie fericita

Nevoia de a stabili un deadline

Sigur ca este important sa stiti ce va doriti de la viata, sa discutati despre ce asteptari aveti si sa va straduiti sa atingeti impreuna obiectivele… dar toate aceste lucruri nu trebuie sa aiba un termen limita. O relatie sanatoasa are nevoie de timp, pentru ca doar asa veti reusi sa va cunoasteti cu adevarat si sa claditi un viitor stralucit.

Foto: Shutterstock.com