Descoperirea copilului interior: Cum sa te reconectezi cu tine din trecut prin 5 exercitii simple

1
De Irina Constantin
25 iul. 2021

Copilul interior este un concept extrem de important, care te poate ajuta sa te cunosti, sa te intelegi si sa iti acorzi atentia si blandetea de care ai nevoie.

Descoperirea copilului interior poate parea dificila la inceput, daca nu ai mai lucrat deloc cu acest concept. Totusi, odata ce vei incepe sa „sapi” in amintiri si in identitatea ta, vei constata ca el a fost acolo in tot acest timp. Doar astepta sa il vezi si sa il saluti!

Odata ce il vei aduce la suprafata, multe lucruri se vor clarifica. Iti vei da seama de ce reactionezi intr-un anumit fel in unele situatii, vei sti de ce te dor anumite lucruri si de ce ai anumite idei preconcepute.

Descoperirea copilului interior: 5 practici simple, care te ajuta sa te conectezi cu sinele tau

1. Citeste-ti jurnalele vechi

Multe dintre noi au prins moda jurnalelor colorate, inchise cu un lacat micut sau ascunse in dulap, printre caietele si manualele pentru scoala. Acolo scriam cele mai mari „secrete”, acolo povesteam despre noua noastra pasiune pentru colegul de banca. Tot acolo ne varsam cu emotie dezamagirile, temerile si gandurile negative. Practic, faceam journaling inainte sa fie cool!

Asadar, ce loc poate fi mai bun pentru descoperirea copilului interior, daca nu o incursiune in mintea si in sufletul lui? Citeste paginile vechi, daca ai pastrat jurnalul. Observa care erau grijile tale, ce triggere aveai, despre ce scriai cel mai des si cum se desfasurau zilele tale. Iti vei aminti o multime de lucruri pe care le-ai uitat, odata ce ai inaintat in varsta.

2. Uita-te la poze vechi cu tine

Cu siguranta, ai cel putin cateva albume cu fotografii vechi, developate pe hartie lucioasa. Priveste-te pe tine in copilarie. Analizeaza-ti chipul, expresiile faciale si, in general, limbajul trupului. S-ar putea sa faci descoperiri pretioase si sa simti instantaneu conexiunea cu acel copil interior pe care credeai ca nu il vei gasi niciodata.

3. Cauta filmari cu tine mica

Pozele sunt un loc minunat din care sa incepi descoperirea copilului interior, insa daca ai si filmari, este cu atat mai bine. In clipurile video iti poti observa si mai bine comportamentul, privirea, felul in care interactionai cu alte persoane. De asemenea, iti poti analiza vocea de atunci, iti poti observa emotiile si modul in care te raportai la diverse situatii.

4. Vorbeste cu rudele varstnice

Stii povestile pe care rudele tale le spun la masa de Craciun? Vorbim despre acele povesti aparent rusinoase, cu diverse pozne pe care le faceai sau lucruri amuzante pe care le spuneai cand erai mica.

Poate ca nu toate se preteaza unei mese la care sunt invitate foarte multe persoane, insa aceste povesti iti pot arata destul de multe lucruri despre copilul tau interior. Asadar, asculta-ti bunicii, parintii, fratii sau alte rude care isi amintesc lucruri despre tine, de cand erai copil.

5. Reia legatura cu prietenii din scoala

Daca nu tineai un jurnal, nu ai foarte multe poze si filmari, iar rudele tale varstnice nu isi amintesc foarte multe lucruri, inca ai la dispozitie cateva practici. De exemplu, poti relua legatura cu prietena ta cea mai buna din clasa intai, cu primul coleg de banca sau chiar poti organiza o intalnire cu toata clasa. Este modalitatea perfecta de a te transporta inapoi in vremurile in care erai mica, redescoperindu-ti copilul interior.

Foto: Unsplash.com