Despartire fara explicatii: 3 motive pentru care partenerul se retrage subit din relatie

1
De Irina Constantin
11 dec. 2020

Partenerul a disparut pe neasteptate din viata ta, fara sa iti ofere nicio explicatie?

Despartirile sunt intotdeauna dureroase, mai ales cand motivul iti ramane necunoscut. De ce a plecat? Oare ce ai facut gresit? Ce l-a deranjat si, mai ales, de ce a ales sa dispara fara o discutie serioasa?

Aceste intrebari te pot bantui zile, saptamani, luni sau chiar ani intregi, dupa ce ai fost parasita brusc, fara nicio explicatie. Chiar mai mult, o asemenea situatie te poate face sa iti pierzi increderea in sine si sa crezi mereu ca este ceva in neregula cu tine si cu felul tau de a fi. Totusi, nu este cazul sa iti faci asemenea ganduri. Iata de ce!

Cele 5 zodii pe care iti va fi greu sa le uiti dupa o despartire

Despartire fara explicatii: Ce motive se pot ascunde in spatele acesteia

1. Partenerului ii este frica sa dezamageasca

De cele mai multe ori, o plecare treptata si subtila indica o problema de asumare a partenerului. Acesta nu poate accepta sau suporta sentimentele care vin la pachet cu dezamagirea persoanei de langa el, asa ca prefera sa evite complet momentele tensionate, cu orice pret. Chiar si cu acela al unei despartiri ce denota lasitate sau nepasare.

Astfel, in acest caz, partenerul dispare in ceata pentru a-si evita propriile sentimente dificile, pe care nu stie cum sa le gestioneze in mod direct. Cand se intampla acest lucru, cel mai bine este sa intelegi ca mecanismul lui de coping nu spune nimic despre tine. Nu meritai un asemenea gest si, chiar daca suferi pe moment, vei ajunge la concluzia ca iti este mai bine in lipsa fostului iubit.

2. Partenerul nu se cunoaste pe sine si nu stie ce vrea

Cand o persoana nu se cunoaste suficient de bine si nu stie ce isi doreste de la viata, nu are nici maturitatea emotionala necesara pentru a gestiona o confruntare. Astfel, o despartire fara explicatii devine cea mai confortabila si cea mai usoara varianta.

3 lucruri pe care sa i le spui partenerului dupa o cearta aprinsa, pentru a restabili echilibrul in relatie

Altfel, daca partenerul ar fi nevoit sa isi expuna sentimentele si sa te confrunte direct, acesta ar fi coplesit de complexitatea emotionala a situatiei.

Daca ai avut parte de o asemenea despartire si ai simtit ca partenerul s-a temut sa deschida o discutie, intelege ca acesta are nevoie de mai mult timp pentru a se maturiza. Nu trebuie sa te simti vinovata!

3. Partenerul realizeaza ca nu iti poate atinge asteptarile

Uneori, partenerul isi poate da seama ca asteptarile tale sunt prea mult pentru el. Poate ca tu iti doresti o relatie foarte serioasa, in timp ce el vrea sa se distreze mai mult. Poate ca tu ai nevoie de anumite lucruri pe care el nu este pregatit sa ti le ofere.

In aceasta situatie, realizarea ca nu te poate multumi se transforma in sentimente de rusine si vinovatie. Ulterior, aceste sentimente sunt gestionate rapid si pe baza de frica. Prin urmare, partenerul alege sa se retraga subtil, fara sa poarte o discutie matura, crezand ca in acest mod isi va evita rusinea.

Oricare ar fi cazul, nu incerca sa il intorci din drum. Chiar daca vrei sa stii neaparat de ce s-a despartit de tine, raspunsul nu va veni daca vei insista. Incearca sa nu iei gestul partenerului personal si sa iti amintesti ca acesta nu spune nimic despre tine ca persoana!

Foto: Shutterstock.com