Fericirea este o decizie personala. Exercitiu simplu de inducere a starii de bine

1
De Cristina Tudor
13 mart. 2021

Suntem cu totii fiinte sociale. De multe ori, cand te simti mai bine, mai fericit si cand ti se pare ca totul e bine si frumos in lume, ai vrea sa impartasesti aceasta stare de bine cu cei din jurul tau.

Doar ca te izbesti de multe ori de un zid.

Te-ai intrebat de ce un om care nu are un motiv evident sa fie trist sau sa se planga ca viata e grea, o face, totusi? Te-ai intrebat de ce un om care are un serviciu, are o familie, are o casa, are prieteni, are cu ce se intretine pe el si pe familia lui, care e sanatos la minte si la trup, e suparat, de cele mai multe ori?

Ce inseamna, de fapt, starea de bine? Cum putem sa ne inducem starea de a fi fericiti?

„Starea de bine depinde DOAR de noi. Oamenii din jurul nostru ne pot face lucruri extraordinare, dar daca noi nu ii lasam si nu ne permitem aceasta stare de bine sa se manifeste in corpul nostru, indiferent cat de mult s-ar stradui ceilalti n-o sa reuseasca sa ne faca sa ne simtim bine”, a declarat psihoterapeutul Beatrice Enachescu, in emisiunea Doc Play, pe contul de YouTube „Doctorul Zilei”.

Fericirea este o decizie personala

Pentru ca sa te simti bine, trebuie sa stii ceea ce inseamna bine pentru tine. Trebuie sa te cunosti. Pentru ca, de multe ori, vrei sa te simti bine. Si atunci incerci sa faci lucruri care sa fie apreciate de cei din jur, nu neaparat de tine.

„Daca eu merg exclusiv pe nevoile celorlalti, nevoile mele vor fi anulate. Si-atunci nu-mi creez aceasta stare de bine. Si, ca de fiecare data, o sa spun ca e nevoie de cele trei planuri, emotional, mintal si corporal…”.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.