Atunci cand incerci sa fortezi un rezultat, Universul se va impotrivi. Urmeaza „legea efortului minim” ca sa obtii mai mult, cu mai putin.
Oamenii de succes obtin rezultate capitalizand ceea ce le este usor sa faca. De fapt, oamenii de succes nu muncesc „din greu”. Cuvantul „greu” are o conotatie negativa si reprezinta conceptia gresita pe care o avem despre obtinerea rezultatelor dorite.
Oamenii de succes nu depun efort si nu isi consuma energia pentru ceva ce este ineficient, neviabil sau care pur si simplu nu functioneaza. Acestia muncesc acolo unde vad ca obtin rezultate, iar motivul pentru care pare ca muncesc atat de mult, de obicei mai mult decat alti oameni, este faptul ca munca pe care o fac este ceva natural pentru ei. Daca nu ar fi asa, s-ar simti epuizati, obositi si ar obtine rezultate minime.
Succesul: il definesti sau il lasi sa te defineasca?
Nu forta obtinerea fericirii
Intelepciunea conventionala iti spune sa nu renunti niciodata, orice ar fi. Dar oamenii iti spun tot timpul ca lucrurile bune apar atunci cand nu mai incerci atat de mult sa le obtii. Cel mai popular sfat de relatii ne spune ca partenerul perfect va aparea atunci cand vom inceta sa-l cautam. Pentru multe cupluri, momentul in care nu mai incearca sa obtina o sarcina este si momentul in care reusesc sa conceapa un copil.
Cand incerci sa fortezi fericirea, aceasta te ocoleste. Daca nu o fortezi, are tendinta de a se instala in viata ta. Munca pe care ajungi sa o faci in viata nu este aproape niciodata planul A; este planul B, adica ceea ce ai inceput sa faci cand ai renuntat sa lupti pentru ceva nu iti era natural sa faci.
Munceste pentru ceva ce te face fericit
Sunt unele lucruri care nu tin de controlul nostru si care ne directioneaza catre rezultate mai mari decat cele pe care noi le-am fi ales initial.
Oamenii nu vor sa puna succesul lor in viata pe baza norocului, sortii, destinului sau a altor factori predeterminati pentru ca, bineinteles, acestia nu sunt singurii factori. Dar sa nu ii iei deloc in considerare este o greseala majora. Succesul nu inseamna doar „multa munca” pentru ca sunt foarte multi oameni care muncesc mult si nu obtin succesul dorit. Dar munca devine grea atunci cand ne fortam sa o facem si de obicei ne fortam atunci cand ceea ce facem este neinteresant si nu ne atrage.
Dar cand facem ceva pentru care avem o inclinatie naturala sau de care suntem interesati, obtinem imediat un feedback cu efect de bumerang. Cand depunem efort pentru ceva care ne place si primim imediat rezultate pozitive, ne recapatam energia. Devenim disciplinati atunci cand vedem rezultate si cand avem incredere in acele rezultate. Din acest motiv, se poate spune ca lucrurile care ne plac cel mai mult sunt lucrurile la care suntem buni.
Sfaturi despre succes de la Tony Robbins, cel mai renumit guru de dezvoltare personala
Cum stii cand ti-ai gasit menirea
„Flow-ul” este varful starii de performanta in care pierzi notiunea timpului si te cufunzi complet in ceea ce faci. In astfel de momente obtinem cele mai bune rezultate in viata, iar cei care pot face asta in fiecare zi reusesc adesea sa atinga succesul pe termen lung. Dar este aproape imposibil sa intri in aceasta stare lucrand pentru ceva ce te fortezi sa faci.
Orice persoana de succes iti va spune ca desi a muncit mult pentru a obtine ceea ce si-a dorit, a avut intotdeauna senzatia ca nu a depus prea mult efort. Munca pe care o depui cand faci ceea ce iti place nu se simte ca un efort, ci se simte precum nerabdarea si entuziasmul de a face ceva ce iubesti. Intri complet in ceea ce faci si simti o senzatie de multumire si bucurie in timp ce muncesti.
Legea efortului minim este mai mult decat un truc de productivitate
In interiorul fiecaruia dintre noi se afla un set unic de calitati si slabiciuni, curiozitati, pasiuni sau temeri. Acolo unde toate acestea se intersecteaza se afla adesea cea mai fertila zona a vietii noastre. De multe ori putem sa privim in urma si sa observam cum factori aparent intamplatori au jucat un rol important asupra drumului vietii si asupra locului in care am ajuns. Dar nu au fost intamplatoare. Ne-au trasat liniile si ne-au ajutat sa aflam cine suntem cu adevarat.
Trebuie sa cauti in interiorul tau acel scop suprem la care visezi. Trebuie sa te intrebi ce iti doresti cel mai mult in viata. Apoi, tot ce trebuie sa faci este sa iti imparti scopul in pasi mai mici. Nu este magie, ci este modul in care facem de obicei progrese.
Depinde de tine daca alegi sa activezi potentialul latent pe care il ai. Corpurile si vietile noastre sunt precum sistemele de energie. Atunci cand le blocam cu stres, incep sa nu mai functioneze asa cum trebuie. Dar sa fortezi deblocarea provoaca si mai multe daune.
30 de afirmatii care aduc prosperitatea si succesul in viata ta
Pasiunile tale nu sunt intamplatoare
Sa-ti doresti excesiv de mult ceva ce nu face parte din natura ta saboteaza ceea ce ai putea obtine daca iti asculti inima. Uitam adesea ca succesul nu este ceva ce lumea ne ofera; este ceva ce noi oferim lumii si primim in schimb rasplata pentru asta.
Succesul incepe cu noi. Interesele, aptitudinile si pasiunile, traumele si temerile, visurile, aspiratiile si cele mai puternice dorinte launtrice pe care le purtam in suflet nu sunt intamplatoare. Locul in care se intersecteaza este chemarea noastra, care este unica si deosebita pentru fiecare in parte. Nu trebuie sa o fortam, nici nu trebuie sa luptam pentru ea. Trebuie doar sa-i raspundem si sa o lasam sa patrunda in vietile noastre.
Foto: Shutterstock.com