Reduceri de 20%. 5 carti despre trauma care te ajuta sa constientizezi, sa accepti si sa vindeci

1
De Irina Constantin
26 oct. 2021

Fiecare dintre noi are traume, iar cine spune ca nu este cazul, cel mai probabil nu este constient inca de ele sau nu este pregatit sa le integreze.

Daca ai inceput calatoria dezvoltarii personale, cu siguranta ti-ai descoperit cateva dintre ranile trecutului; rani care erau ascunse adanc sau care inca te dureau, in fiecare zi.

Toate traumele sunt serioase si reale, chiar daca unele suna „mai putin grave” decat celelalte. De aceea, indiferent de experienta ta, iti reamintim ca este perfect normal sa iti acorzi atentie, rabdare si blandete, pentru a te redescoperi si, cel mai important, pentru a te vindeca.

In acest sens, iti recomandam sa citesti o serie de carti despre trauma, pe care le poti gasi la reducere in aceasta perioada. Pentru ca ne place sa facem shopping atat pentru corp, cat si pentru suflet.

Iata 5 carti despre trauma care vor contribui, cu siguranta, la vindecarea ta!

1. Omul in cautarea sensului vietii, de Viktor E. Frankl

Fara indoiala, ai auzit despre aceasta carte in ultima vreme. A devenit destul de celebra si exista un motiv foarte clar pentru asta: este un volum care te face sa te gandesti serios la sensul pe care chiar tu il oferi vietii tale, in ciuda parcursului dificil pe care l-ai avut.

Carturesti.ro, 22,32 lei (redusa de la 27,90 lei)

Viktor Frankl povesteste propria sa experienta din lagarul de la Auschwitz, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. El iti ofera o perspectiva din interior si te face sa intelegi ca suferinta in sine nu are niciun sens, ci noi, oamenii, ii oferim unul. Iar acest sens, de cele mai multe ori, este esential pentru salvarea si rezilienta noastra.

2. Corpul isi aminteste, de Babette Rothschild

Poate ca tu nu iti amintesti, la nivel de intamplari, ce ti s-a intamplat in urma cu multa vreme. Creierul a decis sa inchida amintirile neplacute intr-o cutiuta mica si ascunsa, la care sa nu ai acces in viata de zi cu zi. Cu toate acestea, traumele se stocheaza in corp. De aceea, este important sa le „dezgropi” si sa le adresezi, inainte sa iti afecteze sanatatea.

Carturesti.ro, 34,80 lei (redusa de la 43,50 lei)

Acest volum este foate cuprinzator si iti explica in detaliu cum functioneaza traumele si cum pot fi vindecate. Este o lectura extrem de utila daca vrei sa te intelegi mai bine pe tine, dar si pe cei din jur!

3. Trauma – 8 strategii de vindecare, de Babette Rothschild

Aceeasi autoare de mai sus vine si cu un volum despre strategii de vindecare, pe care le poti aplica in viata personala. Volumul vorbeste despre recuperarea post traumatica si pasii necesari pentru aceasta.

Carturesti.ro, 29,60 lei (redusa de la 37 lei)

De la identificarea solutiilor optime, pana la gasirea propriului ritm de recuperare, autoarea te ajuta sa navighezi prin taramul complicat al traumelor umane si sa iesi din el invingatoare.

4. Iubire, dorinta si trauma. Calea catre o identitate sexuala sanatoasa, de Franz Ruppert

Foarte multe traume vin din sfera sexualitatii. Acestea creeaza blocaje imense, de care nu devii constienta decat in viata adulta. De aceea, din seria de carti despre trauma, este important sa citesti si acest volum dedicat identitatii sexuale.

Carturesti.ro, 36 lei (redusa de la 45 lei)

Franz Ruppert este specialist in psihoterapia traumei si te ajuta sa intelegi tot ce tine de sexualitate si de ranile care provin din sfera ei. Povestea din cartea sa te va inspira si te va ajuta sa identifici propriile tale rani, ca apoi sa stii cum sa le vindeci pe fiecare.

5. Cine sunt eu intr-o societate traumatizata?, de Franz Ruppert

Acelasi autor de mai sus te invita sa reflectezi asupra relatiei agresor-victima si sa iti intelegi rolul intr-o societate profund traumatizata, mai mult sau mai putin constienta de ranile ei.

Carturesti.ro, 36 lei (redusa de la 45 lei)

Aceasta carte este o lectura interesanta despre felul in care fiecare dintre noi se raporteaza la societatea care, vrand-nevrand, perpetueaza traumatizarea si retraumatizarea.

Foto: Instagram – @lesparisiennesdumonde