Vrei si tu sa afli care sunt acestea? Noi ti-am pregatit o lista cu cele mai importante dintre ele.
1. Exceptionalii, Malcolm Gladwell
Malcolm Gladwell este un narator excelent si de data aceasta ne relateaza despre cum oamenii de succes au fost ajutati de alti oameni si de context, ca sa ajunga… acolo sus. Gladwell sustine ca succesul are si el o poveste, dar nu cea la care ne asteptam noi. Cu putin noroc si pricepere, poti folosi aceasta lectura in avantajul tau!
2. Totul despre psihologia persuasiunii, Robert Cialdini
Daca aveai nevoie de o lectura care sa te ajute sa devii influent in orice domeniu iti doresti, cartea lui Robert Cialdini este pentru tine! Totul despre psihologia persuasiunii este una dintre cele mai apreciate lecturi de catre oamenii de marketing si PR, intrucat ofera o sumedenie de idei constructive de branding si nu numai.
3. Cum sa-ti creezi relatii avantajoase, sa castigi increderea si sa devii influent, Dale Carnegie
Cel mai bun manual pe relatii umane care a fost scris vreodata. Cum sa-ti creezi relatii avantajoase, sa castigi increderea si sa devii influent este ideal pentru cei care vor sa invete sa isi imbunatateasca relatiile interumane.
4. Magia realitatii, Richard Dawkins
Explicatiile autorului la intrebarile care framanta umanitatea sunt cat se poate de usor de inteles si, in acelasi timp, starnesc curiozitati nebanuite, ceea ce face aceasta lectura accesibila tuturor varstelor.
5. Memoria inteligenta. Arta si stiinta de a-ti aminti totul, Joshua Foer
De regula, este dificil sa ne amintim lucruri invatate recent sau care nu reprezinta un interes deosebit pentru noi. Mai ales in ziua de azi, cand tehnologia ne poate stoca toata informatia de care avem nevoie. Dar exista oare o cale sa ne antrenam memoria, astfel incat sa ne putem aminti… totul? Poti afla numai parcurgand naratiunea lui Foer!
6. De unde vin ideile bune? Istoria naturala a inovatiei, Steven Johnson
Pe masura ce progresul a prins amploare, ideile bune s-au diminuat. In ziua de azi, este tot mai greu sa revolutionezi la scara mica sau… larga. In cartea sa, Steven Johnson identifica sapte modele-cheie care duc la o inovatie autentica.
7. Mindset. O noua psihologie a succesului. Editia a II-a, Carol S. Dweck
Potrivit lui Carol S. Dweck, mentalitatea poate fi de doua feluri: rigida si flexibila. De aici si doua tipare de oameni.
Cei cu mentalitatea rigida sunt convinsi ca trasaturile lor fundamentale sunt un dat si ca nu exista nimic ce ar putea face pentru a le imbunatati.
Cei cu mentalitatea flexibila sunt de parere ca isi pot dezvolta calitatile prin efort si daruire.
Cartea e un adevarat izvor de informatie!
8. Teoria clasei de lux, Thorstein Veblen
Veblen sugereaza in cartea sa comportamentul omului care incearca sa impresioneze cu aparentele, sa epateze, sa demonstreze ca este mai mult decat este, de fapt. O carte foarte, foarte buna!
9. Despre incredere, Norman Vincent Peale
Increderea este, conform lui Norman Vincent Peale, un corolar al credintei si un motor al actiunii: este credinta transpusa in fapte prin care iti cladesti viitorul si personalitatea. Este antidotul pentru grijile, tristetea si nelinistile sufletesti care ne coplesesc in anumite momente ale vietii. Iti da speranta si energie sa-ti implinesti visurile.
Mesajul lui Peale este incredibil de simplu: daca ai incredere, daca vrei crede ca poti, vei putea. Insa acest mesaj are ca fundament invataturile Bibliei. Toate raspunsurile se gasesc in Cartea cartilor. Increderea este nu numai incredere in fortele proprii, ci si in acea forta sadita in om de catre divinitate. Peale isi sustine pledoaria cu o serie de povesti adevarate. Sunt relatari in care miraculosul s-a strecurat, sau a intrat triumfal, in viata celor care au crezut, oricat de grele au fost incercarile la care au fost supusi.
10. Gandirea paralela, Edward de Bono
Edward de Bono este probabil cel mai cunoscut si apreciat expert privind gandirea omului.
Cartea sa este mai degraba un manual pentru incepatori, nu neaparat o carte pentru avansati, dar este cu siguranta o carte care pentru cei ce vor sa exploreze dintr-un alt unghi… puterea gandirii.
Foto: Shutterstock.com