Chiar daca cerul e noros si temperaturile nu sunt caniculare, nu inseamna ca trebuie sa renunti la crema SPF. Aceasta trebuie aplicata pe piele indiferent de sezon, nu doar in perioadele cu soare puternic. Mai mult de atat, dermatologii spun ca, in unele situatii, protectia solara ar trebui purtata si in interior. Studiile indica faptul ca lumina albastra pe care o genereaza ecranele poate declansa imbatranirea prematura a pielii.
Cu toate astea, o crema organica cu protectie solara te poate ajuta sa-ti pastrezi pielea sanatoasa si hranita. Iata de ce sa alegi o formula cu ingrediente bio si cum actioneaza aceasta impotriva razelor nocive UVA si UVB.
View this post on Instagram
Se absorb mai bine in piele
Produsele organice cu protectie solara sunt mai bine tolerate de piele. Acestea contin extracte din plante provenite din culturi care nu au fost tratate cu pesticide si erbicide, fertilizatori sintetici sau organisme modificate genetic. De asemenea, dermatolgii recomanda (indiferent de tipul tau de piele) sa eviti pe cat posibil cremele SPF care contin oxibenzona (benzofenona-3), octinoxat (etilhexil metoxicinamat), octocrilena, homosalati (acid benzoic, 2-hidroxi-, 3,3,5-trimetilciclohexil ester), avibenzone (butil metoxidibenzoilmetan) si octosalati deoarece, pe termen lung, pot declansa reactii alergice si dereglari hormonale. Daca esti insarcinata bazeaza-te pe formule organica si bucura-te de soare in siguranta.
Au un continut bogat de minerale si antioxidanti
Organic inseamna, de asemenea, ca ingredientele contin niveluri mari de nutrienti. Totodata, studiile demonstreaza ca solul din fermele ecologice contine cu pana la 84% mai putini microbi (microorganisme ce pot interfera cresterea armonioasa a plantelor), mentioneaza mindbodygreen.com. Cand solul are un nivel crescut de substante novice, plantele sunt mai sarace in substante benefice si, in consecinta, sunt mai putin hranitoare. Aceleasi cercetari mai arata ca plantele cultivate in ferme ecologice contin cu 18% pana la 36% mai multe minerale si antioxidanti care lupta impotriva imbatranirii premature a pielii decat plantele cultivate in ferme conventionale.
Potrivite pentru tine, dar si pentru natura
Oamenii de stiinta au estimat ca circa 14.000 de tone de protectie solara ajung in apa oceanelor in fiecare an. O mare parte din cantitatea aceasta provine din produse SPF cu ingrediente toxice precum oxibenzona si octinoxatul. Din pacate, aceste substante sunt nocive pentru mediul acvatic (declansand albirea coralilor). Asadar, variantele organice sunt mai bune pentru ecosistemul nostru, iar producatorii le realizeaza, de regula, in cadrul unor procese de productie durabile, cum ar fi aprovizionarea responsabila si ambalajele reciclabile.
View this post on Instagram
Te ajuta sa stai departe de iritatii
Daca pielea ta este sensibila, atunci produsele organice cu protectie solara sunt o optiune sigura pentru tine. Acestea nu contin excipienti si substante care provoaca iritatii si nici nu descuameaza pielea. Evita-le pe cele care contin parfum si silicon pentru ca aceste doua substante cresc riscul de a declansa inflamatie la nivel cutanat, afirma specialistii, conform mindbodygreen.com
Foto: depositphotos.com