Acidul hialuronic este un umectant, nu un emolient. Asta inseamna ca ajuta la retinerea apei in tesuturi si la corectarea deshidratarii, dar nu iti aduce intotdeauna rezultate daca pielea ta are nevoie mai degraba de emoliere la suprafata. Pentru unii oameni functioneaza miraculos, pentru altii, asa cum e cazul meu, nu e o solutie magica. Sunt intr-adevar momente cand am nevoie de el, dar de cele mai multe ori aleg alte ingrediente, pe care eu le consider chiar mai eficiente.
Daca si tu simti ca acidul hialuronic nu-ti aduce toate acele beneficii despre care auzi vorbindu-se – piele mai plumped, aspect hidratat, glowy, linii fine reduse – iti propun sa incerci si aceste ingrediente:
Beta-glucanul
Ador toate produsele mele cu beta-glucan. Este derivat in mod natural din ovaz, are proprietati hidratante, este antiinflamator, ajuta la regenerarea si vindecarea pielii, mai ales atunci cand bariera naturala de protectie este compromisa. In cazul meu are o actiune mai rapida si mai eficienta decat acidul hialuronic: liniile fine cauzate de uscaciune sunt vizibil reduse, pielea este mai elastica si mai luminoasa.
Ceramide
Daca tenul tau nu este deshidratat, ci mai degraba uscat la suprafata si are nevoie de emoliere, acidul hialuronic nu te va ajuta. Ceramidele sunt lipide care sprijina bariera naturala de aparare a pielii si previn pierderea de apa. Desi se gasesc in mod natural in corpul nostru, dupa o anumita varsta productia scade si tenul incepe sa-si piarda elasticitatea si aspectul hidratat. Acelasi lucru se intampla si atunci cand treci prin perioade mai stresante. Un produs cu ceramide te va ajuta sa restabilesti rapid aspectul tanar si odihnit al tenului.
Acid glicolic
Poate pare ciudat ca iti recomand sa folosesti un acid atunci cand pielea ta are nevoie de ceva hidratant, insa acidul glicolic este cunoscut pentru faptul ca sprijina hidratarea pielii pe mai multe fronturi. Acesta indeparteaza pielea uscata de la suprafata si creste productia naturala de acid hialuronic, ceea ce are un efect mai vizibil de hidratare.
Acid poliglutamic
Acidul poliglutamic retine de 4000 de ori greutatea sa in apa, de patru ori mai mult decat acidul hialuronic. Merita sa-i dai o sansa daca simti ca acidul hialuronic nu face mare lucru pentru tine.
Uree
Daca ai tenul uscat si deshidratat in acelasi timp, ureea va face minuni. Aceasta leaga moleculele de apa crescand elasticitatea pielii, previne pierderea de apa si inlatura celulele de piele moarta fara sa irite sau sa descuameze pielea. Eu am avut experiente minunate cu ureea, mai ales in perioadele in care pielea mea era uscata si iritata.
Foto: Instagram/@kelseymerritt