Am incercat serumul cu vitamina C pura 20% de la Revox: Rezultate dupa 4 saptamani

1
De Teodora Tirca
7 mai 2021

Un serum cu vitamina C poate face o diferenta enorma in felul in care arata pielea ta – insa trebuie sa alegi cea mai eficienta forma a acestui ingredient.

Vitamina C se gaseste in produsele de ingrijire a pielii sub diferite forme, printre care Magnesium Ascorbyl Phosphate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Ascorbyl Palmitate, Calcium Ascorbate etc. Totusi, cea mai eficienta forma de vitamina C este Ascorbic Acid (acidul ascorbic). Aceasta este imediat recunoscuta de pielea noastra, ceea ce inseamna ca incepe sa „lucreze” imediat dupa absorbtia in piele.

In acelasi timp, Ascorbic Acid este si cea mai instabila forma de vitamina C – oxideaza rapid in contact cu oxigenul si lumina, ceea ce inseamna ca isi pierde eficienta. De aceea, cele mai bune serumuri cu vitamina C pura sunt cele ambalata intr-o sticla opaca, preferabil cu capac etans si pipeta. Este recomandat sa folosesti acest serum in 3-6 luni de la deschidere, pentru a beneficia la maximum de efectele vitaminei C.

Unul dintre serumurile mele preferate cu vitamina C pura este si cel mai accesibil din colectia mea de skin care: Revox Just Vitamin C 20%.

Imi place pentru ca, spre deosebire de alte serumuri ce contin forma pura de vitamina C, acesta nu este deloc uleios, are o textura foarte lejera si placuta, si se absoarbe usor in piele.

30 lei, douglas.ro

Pe langa vitamina C pura, printre ingrediente regasim si extractul de Aloe vera si Camellia Sinensis, care ajuta la calmarea si hidratarea pielii.

De ce sa folosesti zilnic un serum cu vitamina C

Vitamina C este un antioxidant puternic, ce lupta cu imbatranirea prematura a pielii, cauzata de factorii de mediu (poluare, radiatiile solare). Aceasta are capacitatea de a stimula productia de colagen, acea proteina ce confera fermitate si elasticitate pielii si a carei productie scade treptat dupa varsta de 25 de ani. Un serum cu vitamina C ajuta de asemenea la prevenirea si tratarea petelor pigmentare cauzate de soare sau de cicatrici post-acnee, imbunatatind vizibil textura pielii si conferind luminozitate. S-a demonstrat clinic ca imbunateste aspectul liniilor fine si al ridurilor, ajutand pielea sa devina mai ferma si mai „plina”.

Am incercat masca de par cu proteine Gliss 4-in-1: rezultate dupa 30 de zile de folosire

Vitamina C „dezarmeaza” partial si efectele nocive ale radiatiilor solare asupra pielii, insa asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa folosim crema cu SPF, ci mai degraba sa le folosim impreuna, pentru o protectie mai buna.

Ce rezultate am obtinut dupa ce am folosit Revox Just Vitamin C 20%

Acest serum are o concentratie mare de vitamina C, care nu e intotdeauna tolerata de pielea sensibila. Desi am un ten destul de pretentios si reactiv, nu am avut nicio problema in a aplica zilnic serumul de la Revox. L-am tolerat minunat, nu mi-a cauzat acnee (cum s-a intamplat in cazul celor cu baza uleioasa) si am vazut rezultate inca de la primele aplicari.

Primul rezultat pe care il vei vedea este un ten mai luminos si mai neted. Pielea mea a devenit instant mai „clara” si mai luminoasa, astfel ca paream mai odihnita, mai fresh. Dupa 4 saptamani de folosire, am observat ca cicatricile post-acnee erau mai putin vizibile, iar tenul meu era mai uniform, mai neted si mai elastic. Am observat de asmenea o imbunatatire a fermitatii pielii.

Sunt foarte incantata de rezultate, de usurinta in folosire a acestui serum, dar si de pretul accesibil. Sigur ca mi-ar fi placut sa mai gasesc pe lista de ingrediente si alti antioxidanti, de exemplu acid ferulic si vitamina E, insa sunt constienta ca la acest pret nu a fost posibil. Oricum, formula este „curata” si reprezinta un bun inceput pentru oricine doreste sa imbunateasca aspectul petelor pigmentare si sa-si mentina pielea tanara si elastica.

5 fonduri de ten rezistente, pe care le poti purta chiar si cu masca de protectie

Cum folosesc serumul cu vitamina C de la Revox

In primul rand, formula e suficient de concentrata incat sa poata fi folosita doar de cateva ori pe saptamana, mai ales daca nu cunosti toleranta pielii la acest ingredient. Eu l-am tolerat bine, asa ca il folosesc in fiecare dimineata si in unele zile chiar si seara. Am grija sa nu-l combin cu acizi, pentru ca acestia ii pot scadea eficienta. In serile in care folosesc tonere cu acizi AHA sau BHA, nu aplic vitamina C. Aplic serumul pe pielea curata, inainte de crema hidratanta.

Alte precautii: fii foarte atenta sa inchizi bine capacul recipientului si sa-l pastrezi la loc racoros si intunecat, pentru ca ingredientele sa-si pastreze proprietatile. Cand observi ca serumul tau cu vitamina C s-a inchis la culoare si a devenit portocaliu, inseamna ca a oxidat si nu mai este eficient. Un serum bun cu vitamina C are culoarea galben deschis.

Foto: Instagram/Valentina Cabassi