Trebuie sa stiti insa ca este absolut normal sa pierdem intre 50 si 100 de fire pe zi, mai ales in timpul perierii, spalarii sau uscarii parului. De aici in sus este clar ca exista o problema, asa ca e momentul sa cautam atat cauzele, cat si remediile pentru caderea parului.
In primul rand este important sa intelegem ce anume ne-a provocat aceasta problema. Daca in cazul barbatilor majoritatea cazurilor de alopecie sunt cauzate de mostenirea genetica, la femei cauzele principale sunt reprezentate de schimbarile hormonale.
Sunt numeroase insa afectiunile care pot duce la caderea parului.
Dereglarile hormonale din timpul sarcinii, de dupa nastere, din premenopauza, apoi din menopauza, precum si afectiunile tiroidiene pot aduce cu ele pierderea multor fire de par.
Sindromul ovarelor polichistice este un diagnostic tot mai des intalnit, dar putine sunt femeile care stiu ca unul dintre efecte este exact acesta, de cadere a parului.
rem, nu vrem, trebuie sa intelegem ca daca nu luptam cu stresul care pune stapanire pe vietile noastre, la un moment dat acesta isi va pune amprenta asupra psihicului si fizicului nostru.
Afectiuni ale pielii precum dermatita seboreica sau psoriazisul duc si ele la caderea parului.
Mostenirea genetica este un factor important si la acest capitol. Daca stii ca ai in familie cazuri de alopecie te poti astepta ca nici tu sa nu scapi de aceasta afectiune.
Alimentatia are si ea o importanta foarte mare ca de altfel in functionarea buna a intregului nostru organism. Lipsa de vitamine, minerale si proteine duce la pierderea podoabei capilare.
Stylingul excesiv, de la folosirea in exces a foehn-ului si a produselor de intins sau incretit parul la parul strans ferm in coada, precum si produsele nepotrivite de ingrijire, toate pot cauza caderea parului.
Factorii de mediu agreseaza si ei parul. Soarele, clorul din piscine, poluarea afecteaza si ele sanatatea scalpului si a firului de par.
Citeste continuarea pe Life.ro.
Foto: Unsplash.com.