In realitate, specialistii avertizeaza ca nu ar trebui sa aplicam niciodata pasta de dinti pe tenul nostru.
Daca te-ai gandit ca mentolul din pasta de dinti va usca zonele afectate si va vindeca acneea, te-ai inselat. Dermatologii spun ca nu ar trebui sa mai apelam la aceste trucuri „din auzite”, iar explicatia este cat se poate de logica.
3 uleiuri pentru fata care vindeca acneea
Desi acest mit este larg raspandit, adevarul este ca pasta de dinti nu contine ingrediente cunoscute ca fiind eficiente in eliminarea acneei. Este posibil ca doar in anumite cazuri acest „tratament minune” sa functioneze prin uscarea leziunilor, insa folosirea lui nu este recomandata sub nicio forma de specialistii in dermatologie.
Majoritatea formulelor de pasta de dinti contin lauril sulfat de sodiu, un ingredient care irita pielea si predispune la astuparea porilor si, implicit, la agravarea eruptiilor.
Iata de ce nu trebuie sa aplici niciodata pasta de dinti pe eruptiile de pe ten
Unele trucuri de frumusete gasite pe internet sau pur si simplu „din auzite” pot fi de-a dreptul daunatoare pentru piele noastra.
„Sa aplici pasta de dinti pe o zona afectata de acnee nu este deloc un remediu bun”, sustine Erin Norden, make-up artist si fondatoare a Clean Beauty Market.
„Pasta de dinti aplicata pe ten distruge bariera protectoare a pielii. Oamenii o aplica pe eruptii crezand ca le va usca, dar ce face ea de fapt este sa irite pielea si sa cauzeze roseata”, a mai explicat specialistul.
Care este insa singurul remediu natural in tratarea eruptiilor aparute peste noapte?
Acidul salicilic. Daca si tu te confrunti cu acnee, urmeaza un tratament cu acid salicilic sau prepara-l chiar singura acasa, pisand cateva capsule de aspirina si amestecandu-le cu apa sau cu ulei de cocos. Aplica amestecul pe zonele afectate.
Tratamentul local anti-acnee pe care il poti prepara acasa
Acum ca am demontat acest mit cu potential daunator pentru pielea ta, e important de precizat ca tenul cu predispozitie acneica poate fi pretentios la o gramada de ingrediente ce se gasesc in produsele de frumusete pe care le aplici zilnic pe fata. Te sfatuiesc sa reduci, pe cat se poate, produsele care contin alcool denaturat, o cantitate mare de parfum sau silicon, acesta din urma fiind responsabil pentru blocarea porilor.
Foto: Shutterstock.com